Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: 5 receptov, da kosila ne bodo dolgočasna

Njoki po sorentinsko (Foto: ASIFE/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Vsakodnevno kuhanje lahko postane monotno in kaj hitro se ujamemo, da na mizo prinašamo ene in iste jedi. Tukaj je nekaj idej, ki bodo popestritev med lonci.

Ponedeljek: Ponudimo kot samostojno jed s kruhom, zraven se prileže paradižnikova solata s čebulo.

image_alt
Zapečene bučke z jajci in sirom

Torek: Italijanska klasika, ki jo boste oboževali. Njoke potopimo v omamno paradižnikovo omako, dodamo mocarelo in vse skupaj popečemo v pečici.

image_alt
Njoki po sorentinsko: božansko kosilo, ki nas vedno spomni na poletje (VIDEO)

Sreda: Trik za tisti uau učinek, ko bo navadna jajčna omleta postala mamljiv vrtinec. Poveznjen čez kepico riža ali česa drugega bo ustvaril neustavljivo hrepenenje po tej jedi.

image_alt
Kako naredimo tornado jajca (VIDEO)

Četrtek: Še ena italijanska klasika lahko postane poletna uspešnica, le eno sestavino moramo zamenjati z – bučko! Kremaste testenine, pripravljene brez kančka smetane, bodo na mizi, kot bi trenil.

image_alt
Carbonara z bučkami, ki bi jo jedli vsak dan (VIDEO)

Petek: File orade s koromačem in kitajskim zeljem zveni že skorajda praznično, a zagotavljamo vam, da gre zgolj za nekaj rezanja prave kombinacije zelenjave, ki jo začinimo in iz nje pripravimo hrustljavo posteljico za nežne in sočne ribje fileje.

image_alt
Orada na zelenjavni posteljici: kosilo iz pečice, ki ga boste delali znova in znova (VIDEO)

 

Datum Objave: 1.7.2024 ob 06:07

Več iz te teme:

kosilonjoki po sorentinskocarbonarazapečene bučke

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.