Tedenski jedilnik: 7 odličnih kosil iz pečice

Odpri galerijo
A+ A-
Tokrat izpostavljamo naše najbolj priročne jedi, ki jih pečica večinoma skuha kar sama, nekaterim pa doda piko na i.
Kar pa je najbolj mamljivo pri vseh teh receptih: večinoma umažemo le eno posodo. Dober tek in dober teden!
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Palačinka iz pečice
Če se skupini palačinkojedov ne uspe zediniti glede nadeva, lahko sveže pečeno megapalačinko narežemo na manjše krpe, ki jih vsak okranclja in zvije po mili volji. V vsakem primeru bodo vsi presrečni. Palačinke so itak zakon!

ni podpisa
Gigantska palačinka
Torek: VIDEO: Rižota iz pečice, ki je ni potrebno mešati
Mogoče se bo kdo pritožil, da rižota, ki se ne meša, ne zasluži te oznake. Strinjamo se z vami, a do neke mere. Preizkusili smo namreč, kako se obnese teza, da pečica opravi ves trud in nagradi z jedjo bogatega okusa ter kremasto teksturo. Priznati moramo, da je rižota iz pečice zares fantastična rešitev za vse, ki si med tednom zaželite dobre riževe jedi, a nimate časa, da bi se ji posvetili.

Faza mantecare: to je trenutek, ko ugasnemo ogenj in rižoti dodamo parmezan (kakšen drugi sir, maslo, maskarpone ali smetano) za dodatno kremavost.
Sreda: Segedin iz pečice: edini recept za to jed, ki ga potrebujete
Resnica je taka: nihče od nas, ki smo ga preskusili, segedina ne bo nikoli več delal drugače kot v pečici. Segedin, pripravljen na ta način, bo polnejšega okusa, res z manj tekočine. Ampak: tudi z manj vonja po kislem zelju. Mi sicer nismo med njimi, ampak marsikoga moti, še zlasti v majhnih stanovanjih. Je pa segedin zagotovo kraljevska jed hladnejšega dela leta.

Segedin iz pečice: edini recept za to jed, ki ga potrebujete
Četrtek: Ričet iz pečice
Malce drugačen, a kot se spodobi: Rezultat peke je zajetna količina bogatega ričeta, ki ga pridno delimo z bližnjimi.

ni podpisa
--
Petek: Riba iz pečice in enega pekača
Preprosta izvedba in zaokrožitev okusov, ki jih lahko pripravimo na ta način: lahkotnejši obrok, zelo priporočamo!

Kult 316, 5 jedi za Odpto Kuhinjo. Ljubljana, 2. oktober 2020
--
Sobota: VIDEO: Testenine v paradižnikovi omaki iz ene ponve
Testenine s preprosto omako, ki jih zapečemo v pečici. Nova dimenzija klasičnega recepta.
[caption id="attachment_261572" align="alignnone" width="1024"]

ni podpisa
Nedelja: Piščanec v smetanovi omaki s šampinjoni iz pečice
Ta je naš dolgoletni adut: šampion s šampinjoni. Če bi vprašali otroke, je to odgovor na vprašanje, kaj je njim dobro. Piščanec v smetanovi omaki je narejen v enem loncu, recept je nemogoče uničiti in, bodimo iskreni, ena od različic te jedi je vedno in na kateri koli lestvici med najbolj priljubljenimi, ko gre za perutninsko meso.
[caption id="attachment_281231" align="alignnone" width="1024"]

chicken cooked with cream and mushroom
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Midva kuhava
Datum Objave: 1.11.2021 ob 06:11