Tedenski jedilnik: domače, hitre in preproste jedi
![](https://odprtakuhinja.delo.si/media/images/20231204/1588791.2e16d0ba.fill-512x288.format-webp.webp)
Ker vemo, da se vam prav vsak dan ne da kuhati in bi najraje zavrteli čarobno številko najhitrejše dostave na dom, se boste ob teh preprostih receptih, ki smo jih pripravili tokrat, najverjetneje premislili. Dober tek in dober teden!
Ponedeljek: Piščanec po mediteransko
To je recept za trenutke, ko vse drugo odpove. Piščanec, nekaj sestavin, ki jih imamo vsi v hladilniku, potrebujemo pa še testenine.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1616710.width-660.jpg)
Torek: Domači špecli s čebulo
Pravzaprav zelo preprosta in hitra priprava.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1617686.width-660.jpg)
Sreda: Jabolko na palačinki
Sreda: Nadvse domače in lahko postane tradicija v vaši kuhinji.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1618381.width-660.jpg)
Četrtek: Hitri špageti carbonara
Če res ni časa – za tole se bo že našel. Kultni recept malo drugače.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1618890.width-660.jpg)
Petek: Najboljša porova kremna juha s pečenim česnom
Ta juha se poje ravno tako kremna, kot se skuha.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1619276.width-660.jpg)
Dodaten namig za jed, s katero pospravimo hladilnik: Hitro pripravljen jajčni namaz za vse priložnosti
Zavzemanje za trajnostno ravnanje z živili je ključnega pomena, saj lahko vsak od nas s svojimi dejanji prispeva k zmanjšanju količine odpadne hrane. Zato smo v okviru projekta Hrana na dobri poti pripravili nekaj preprostih in okusnih receptov, kjer uporabimo sestavine, ki jih imamo doma, ter tako pomagajo preprečevati nepotrebno zapravljanje hrane.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1619533.width-660.jpg)
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.