Tedenski jedilnik: Hitra in preprosta kosila, da bo več časa za praznično peko
![Losos z zelenjavo iz pečice](https://odprtakuhinja.delo.si/media/images/20231218/1600537.2e16d0ba.fill-512x288.format-webp.webp)
Ponedeljek: Korenčkova milijonska juha
Juha iz vrtca, ki vedno pogreje in pomiri želodec ter prebudi lepe spomine.
![Korenčkova juha](/media/images/20231218/1600532.width-660.jpg)
Torek: Testenine s tartufato
Ko se nam ne da kuhati, a bi se vseeno malo razvajali, bosta zavojček dobrih testenin in kozarček, ki poka po okusu tartufov, dovolj za božansko kosilo.
![Testenine in tartufata](/media/images/20231218/1600533.width-660.jpg)
Sreda: Sendvičomleta
Ste že kdaj videli to: sendvič in omleta v enem? Ne sendvič, v katerega bi dali omleto – oboje se speče skupaj, v eni ponvi, in potem, skoraj dizajnersko, zloži v ličen paketek. Pravzaprav kar vabi, da ga vzameš v roko ...
![Sendvičomleta](/media/images/20231218/1600534.width-660.jpg)
Četrtek: Lena cezarjeva solata
Mešanica hrustljave zelene solate, nežno pripravljenega piščanca, popečenih krutonov in kremaste polivke, pa je odlično kosilo, po katerem ne boste lačni.
![Cezarjeva solata](/media/images/20231218/1600535.width-660.jpg)
Petek: Losos iz pečice s špinačo in krompirjem
Pekač, poln dišečih sestavin, pokrijemo s pokrovom, s papirjem za peko ali aluminijasto folijo, da bo nastala omamna omaka, in postavimo v segreto pečico za 20 minut.
![Losos z zelenjavo iz pečice](/media/images/20231218/1600536.width-660.jpg)
Naslovna fotografija: ALLEKO/Getty Images