Tedenski jedilnik: hitro in enostavno kuhanje
Odpri galerijo
A+ A-
Kuhanje kosila je lahko zabavno prav vsak dan. V mislih pa imejmo, da naj bo na mizi nekaj na žlico, nekaj zdravega, malo klasike, obvezno pa tudi obrok za dušo.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Mineštra s klobaso
Krepčilna gosta juha, ki jo lahko skuhamo še malo več in pojemo naslednji dan s palačinkami.
--
Torek: Rižota s pečenim sladkim krompirjem, ki naredi ekstra kremno strukturo
Rižotka, ki ima zaradi pečenega sladkega krompirja ekstra kremno teksturo, s polnim in sladkastim okusom pa je kot nalašč za španovijo s prej omenjenim črnim zlatom v obliki balzamičnega kisa.
--
Sreda: Špageti s kremasto omako iz treh sestavin
Testenine lahko skuhamo na sto in en način, nekatere jedi z njimi pa so tiste klasike, ki jih v restavracijah srečamo največkrat. Če ste že bili v Italiji, ste gotovo že poizkusili marsikatero, če pa ste obiskali Rim, ste v meniju gotovo naleteli na testenine cacio e pepe. Jih poznate? Rimljani jih naravnost obožujejo, mi pa tudi.
--
Četrtek: Fantastična radičeva solata
Radič v solati že poznamo. Kaj pa če mu dodamo jabolko? Solata, ki se vam bo vtisnila v spomin.
--
Petek: Popoln recept za vrhunsko pico z mlečnim testom
Domača pica 2.0. Vse sestavine se dobijo pri nas, tudi burrata. Največji izziv hišnega picopeka je testo in za najboljše rezultate moramo pečico prepričati, naj posnema krušno peč.
Datum Objave: 4.11.2022 ob 07:11