Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: hitro, poceni in izvrstno

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Čeprav nas skorajda poletno vreme še kar preseneča, pa je na krožnikih, obarvanih z bučami, brokolijem in ohrovtom, že jesen.

 


Teden bomo začeli z narastkom, s katerim lahko na enostaven in varčen način nasitimo kar nekaj ljudi in pri tem recikliramo odvečni kruh ter porabimo vso zelenjavo iz hladilnika. Vsi se bodo razveselili ene najboljših enolončnic, toskanske ribolite. To je gosta juha, ki se je zapisala med klasike, saj je resnično zelo bogata in okusna, Italijani bi ji morda rekli celo slavnostna družinska juha. Sredi tedna je čas, da se malce posladkamo s testeninami v sladki različici, proti koncu tedna pa se nasitimo s še eno znamenito juho, značilno za idrijsko-cerkljansko regijo. Ste za burek? Vedno, kajne? Tokrat z bučo.

 

 

 

 

 

Ponedeljek: Kruhov narastek z jesensko zelenjavo


S skledo solate je lahko odlična glavna jed, prileže pa se tudi kot priloga k mesnim jedem. Naš jesenski hit.

ni podpisa
ni podpisa

 

 

 

 

 

Torek: Ribollita: ena najboljših enolončnic s fižolom in ohrovtom iz Toskane


Bogata in okusna jed se je zapisala med klasike, Italijani bi ji morda rekli celo slavnostna družinska juha. Za ribollito potrebujete fižol in toskanski ohrovt, vse drugo so nianse.

ni podpisa
ni podpisa

 

 

 

 

 

Sreda: Sladke testenine z medom in orehi


Naj vas spodbudimo z nečim sladkim: maccheroni com miele e noci – slasten že zven besed, kaj šele okus.

ni podpisa
ni podpisa

 

 

 

 

 

Četrtek: Smukavc: iznajdljiva jed idrijsko-cerkljanske regije


Smukavc je značilna idrijska jed iz zelja, ohrovta in listov osmukane zelenjave (npr. listov brokolija, kolerabic). Pripravljajo ga kot juho, enolončnico.

ni podpisa
ni podpisa

 

 

 

 

 

Petek: Burek iz rumene buče


Vroče oranžne dobrote bo prehitro zmanjkalo.

ni podpisa
ni podpisa

 

 

 

 

 

 

 

 

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

 

Datum Objave: 1.10.2023 ob 16:10

Več iz te teme:

kosilobrokolibučeohrovttedenski jedilnikhitro in preprosto

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja