Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: jedi, ki so nared v pol ure

Lignji v paradižnikovi omaki (Foto: Krištof Koman)
Odpri galerijo
A+   A-
Naše telo že kliče pomlad, zato je tukaj nabor nekaterih kosil, ki bodo še kako teknile te dni. Naša favorita: regratove krone in lignji.

Ponedeljek: Lahka jed polnega okusa. Ponudimo samostojno z zeleno solato s trdo kuhanim jajcem.

image_alt
Zapečena polenta s paradižnikom in sirom

Torek: Čemaževa kremna juha. Zaradi graha postane juha krepko zelena, ravno takšna, kot pričakujemo od čemaža.

image_alt
Čemaževa kremna juha

Sreda: Morski užitek bo na krožniku v dobre pol ure. Jed brez težav pripravite dan prej in shranite v hladilniku, tik pred postrežbo le pogrejete.

image_alt
Lignji v paradižnikovi omaki

Četrtek: Da ne bi pozabili na to jed: gre namreč za klasično kombinacijo jesensko-zimskega obdobja, katere okusov so se posluževale že naše babice.

image_alt
Svinjski zrezki s kolerabo in jabolki

Petek: Regratove krone z rezanci, sardelami in inčuni

Skoraj vsak regrat, tudi če raste med travo, ima del, ki je točno tak: bel, hrustljav in mil, pravimo mu regratova krona. Ponavadi jo pri čiščenju odrežemo in vržemo stran. Naš ribji recept uporablja prav ta del – vse skupaj na koncu v obrisih spominja na pečen treviški radič.

image_alt
Regratove krone z rezanci, sardelami in inčuni

Datum Objave: 11.3.2024 ob 07:03

Več iz te teme:

tedenski jedilnikkosilopreprosto kosilo

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.