Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: jedi s pridihom prvomajskih počitnic

Grilled meat, chicken skewers and sausage with roasted vegetables and appetizers variety serving on party outdoor table. Mediterranean dinner table concept. Overhead view.
Odpri galerijo
A+   A-
Kuharija tega tedna se vrti okoli prvomajskih praznikov, ko že tradicionalno zakurimo žar ali pa skuhamo golaž v kotličku na vrtu.


Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Zdrobova juha s kislico


Preprosta, a slastna zdrobova juha z malce svežine.

ni podpisa
ni podpisa

--

Torek: Zvita sirnica po hitrem postopku


Zvita sirnica (ali po domače sirov burek) bo hitro pripravljena, zato je idelana za tiste dni v tednu, ko nimate časa, da bi se zapletali z dolgotrajnimi recepti.

Pie with potato and herbs or Burek pie
Pie with potato and herbs or Burek pie

--

Sreda: Recept za domače čevapčiče


Najboljši so z žara, imamo pa tudi namig, kako bodo uspeli v pečici.

Gostilna Čad. Ljubljana, 13. november 2017[Gostilna Čad,Ljubljana,gostilne,gostinstvo]
Gostilna Čad. Ljubljana, 13. november 2017[Gostilna Čad,Ljubljana,gostilne,gostinstvo]

--

Četrtek: Šparglji z jajci iz pečice


Brezmesna ali mesna različica – odločitev je vaša.

ni podpisa
ni podpisa

--

Petek: Prvomajski golaž


Golaž je imenitna jed, ne ravno hitro pripravljena, čeprav z njo ni veliko dela. Pravi okus dobi šele po uri ali dveh kuhanja oziroma dušenja, pogosto še boljšega pa naslednji dan.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sobota: Marinirana piščančja nabodala


Priporočam, da zraven postrežete še tzatziki.

ni podpisa
ni podpisa

--

Nedelja: Ravioli v smetanovi omaki z limono


Čudovita jed, pa tako enostavna!

ni podpisa
ni podpisa

--

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Datum Objave: 27.4.2020 ob 07:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: