Tedenski jedilnik: jedi s pridihom prvomajskih počitnic

Odpri galerijo
A+ A-
Kuharija tega tedna se vrti okoli prvomajskih praznikov, ko že tradicionalno zakurimo žar ali pa skuhamo golaž v kotličku na vrtu.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Zdrobova juha s kislico
Preprosta, a slastna zdrobova juha z malce svežine.

ni podpisa
--
Torek: Zvita sirnica po hitrem postopku
Zvita sirnica (ali po domače sirov burek) bo hitro pripravljena, zato je idelana za tiste dni v tednu, ko nimate časa, da bi se zapletali z dolgotrajnimi recepti.

Pie with potato and herbs or Burek pie
--
Sreda: Recept za domače čevapčiče
Najboljši so z žara, imamo pa tudi namig, kako bodo uspeli v pečici.
![Gostilna Čad. Ljubljana, 13. november 2017[Gostilna Čad,Ljubljana,gostilne,gostinstvo]](/media/images/20240111/1618004.width-660.jpg)
Gostilna Čad. Ljubljana, 13. november 2017[Gostilna Čad,Ljubljana,gostilne,gostinstvo]
--
Četrtek: Šparglji z jajci iz pečice
Brezmesna ali mesna različica – odločitev je vaša.

ni podpisa
--
Petek: Prvomajski golaž
Golaž je imenitna jed, ne ravno hitro pripravljena, čeprav z njo ni veliko dela. Pravi okus dobi šele po uri ali dveh kuhanja oziroma dušenja, pogosto še boljšega pa naslednji dan.

ni podpisa
--
Sobota: Marinirana piščančja nabodala
Priporočam, da zraven postrežete še tzatziki.

ni podpisa
--
Nedelja: Ravioli v smetanovi omaki z limono
Čudovita jed, pa tako enostavna!

ni podpisa
--
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Datum Objave: 27.4.2020 ob 07:04