Tedenski jedilnik: klasike, ki vedno teknejo

Odpri galerijo
A+ A-
Vsega po malem: jedi na žlico, iz enega lonca, testenine iz otroštva in bogato nedeljsko kosilo. Želimo vam dober tek in dober teden!
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Božanska lazanja s šparglji
Preprosta, hitra in lahkotnejša »bela« lazanja, v katero se prikupno vmešajo (še vedno zelo aktualni) šparglji.


Torek: Boranija
Jed na žlico v deževnem tednu še kako tekne.


Sreda: Zeljne krpice
Domače rezančno testo in sladko zelje.
[caption id="attachment_207892" align="alignnone" width="1024"]

ni podpisa
Četrtek: Ena fina piščančja enolončnica s tortelini
Hiter in okusen obrok na žlico, pri kuhi pa lahko porabite, kar je ostalo v hladilniku.
[caption id="attachment_207872" align="alignnone" width="1024"]

ni podpisa
Petek: Stročji fižol s krompirjem po kmečko
Jed je najboljša pravkar skuhana.
[caption id="attachment_218292" align="alignnone" width="1024"]

ni podpisa
Sobota: Omleta s špinačo in parmezanom
Za štiri konkretne omlete.
[caption id="attachment_248412" align="alignnone" width="1024"]

ni podpisa
Nedelja: Odlična mesna štruca v pancetinem plaščku za nedeljsko kosilo
Imenitna pečenka, priljubljena mesna štruca, je klasika, za katero ima vsaka gospodinja svoj trik. Tudi mi.

Priporočamo, da se osebno oglasite pri mesarju in naj vam meso za mesno štruco zmelje ravno takrat.
Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.
Naslovna fotografija: SMarina/Getty Images
Datum Objave: 8.6.2020 ob 07:06