Tedenski jedilnik: kosila drugega prazničnega tedna

Odpri galerijo
A+ A-
Širimo obzorja rastlinske kuhinje, še vedno kuhamo sarmo in nekaj hitrih jedi.
Ker v prazničnem času pojemo preveč mesa, smo se odločili, da v tedenski jedilnik vključimo več rastlinske prehrane. Tako je v ospredju naša veganska kuharica Beba Splichal, ki je pripravila kreativno ponev, izvrstno pastinakovo juho, sarmo s praženim krompirjem in rižoto iz kvinoje. Čakajo pa vas tudi popolno ocvrte ribje palčke, za tiste, ki ne morete brez mesa, pa sta tukaj vrhunska krača in pasulj.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Kreativna ponev
Pravzaprav elegantna praznična jed.
ni podpisa
--

ni podpisa
Torek: Ribje palčke v pivskem testu
Zares dober recept za ocvrto ribo in vsi triki, da bo skorjica pivskega testa hrustljava, riba pa sočna in nič mastna.
ni podpisa
--
Sreda: Pastinakova juha z mandlji

ni podpisa
Naj vam pastinak v silvestrski juhi v novem letu prinese srečo in polne krožnike.

ni podpisa
--
Četrtek: Pasulj na hitro
»Simpl kot pasulj« v dobesednem pomenu.

ni podpisa
--
Petek: Sarma, polnjena s krompirjem
Po izvirnem receptu se v sarme zvija pšenico ali kakšno drugo žito. Nekaj posebnega pa se nam je zdel nadev iz praženega krompirja.
ni podpisa
--

ni podpisa
Sobota: Odlična rižota iz kvinoje
Kvinoja naj ostane al dente, mehko čvrsta. Odlična alternativa klasični rižoti.

ni podpisa
-
Nedelja: Svinjska krača s popečenim krompirjem in zelenjavo
Skrivnost dobre svinjske krače je v tem, da meso najprej v ponvi opečemo, da dobi lepo rjavkasto barvo, potem pa ga počasi spečemo še v pečici.

Slo., Markišavci, 3.12.2019, Restavracija Kodila je domača gostilna in steak house, foto: Dejan Javornik
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Hana Splichal
Datum Objave: 28.12.2020 ob 07:12