Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: kosila, ki jih obožujemo avgusta

Fresh homemade moussaka in iron skillet on rustic wooden background with ingredients. Greek cuisine.
Odpri galerijo
A+   A-
Poletje je na višku in na voljo je že vsa zelenjava, po kateri v tem obdobju hrepeni srce. Dober tek in dober teden, vam želimo!



Teden začenjamo z najboljšim receptom za boranijo, ki jo lahko skuhamo tudi na zalogo. Veselo bomo cmokali ob polnjenih paprikah, na hitro skuhali testenine z vso zelenjavo z vrta in spekli zelo preprosto pito s paradižniki ...
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote! 

Ponedeljek: Najboljši recept za boranijo


Boranija (ali boranja) torej. V bistvu to jed pripravimo na enak oziroma zelo podoben način kot golaž. In tako kot pri golažu je tudi pri boraniji ključen vrstni red dodajanja sestavin, praženja … Količine niti niso tako zelo pomembne, da bi jih morali pisati v gramih. Saj veste … Simpl kot … aja, tisto je pasulj. No, saj golaž oziroma boranijo je tudi preprosto skuhati. Samo nekaj več časa vam bo vzelo: računajte na kaki dve uri.

ni podpisa
ni podpisa
--

Torek: Pečene bučke in krompir


Recept z bučkami in mladim krompirjem je popolna osnova, nič se ne bomo pretvarjali: je pa fantastična rešitev. Skoraj nič dela, ampak v tej ponvi, na tem pladnju bosta združeni sestavini, brez katerih si poletja pravzaprav niti ne predstavljamo.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sreda: Hitre testenine s poletno zelenjavo


Lahkotne testeninice za vroč poletni dan naj bodo kar se da sproščene, neobremenjene, brezskrbne in zapeljive.

ni podpisa
ni podpisa

--

Četrtek: Najbolj preprosta pita z raznobarvnimi paradižniki


Za predjed ali hitro kosilo!

ni podpisa
ni podpisa

--

Petek: Te polnjene paprike z bogatim nadevom bodo v slast tudi sosedom


Ne ustrašite se recepta: sezona paprik ne sme mimo, ne da bi vsaj enkrat jedli polnjene, to je pač klasika.

ni podpisa
ni podpisa
--

Sobota: Grška musaka z jajčevci


Grška musaka se tradicionalno pripravlja z ovčetino, vi pa izberite svojo različico mletega mesa.

Moussaka - a traditional Greek dish
Moussaka - a traditional Greek dish

--

Nedelja: Navdušite s piščancem v paradižnikovi omaki


Sočne piščančje prsi, potopljene v okusa polno paradižnikovo omako z oljkami in kaprami. Recept zares uspe s svežim paradižnikom, lahko pa ga zamenjate s pločevinko konzerviranih pelatov.

ni podpisa
ni podpisa

--

Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.


Naslovna fotografija: Hana Splichal
Datum Objave: 31.7.2021 ob 09:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: