Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: kosila, za katera umažemo samo en lonec

Odpri galerijo
A+   A-
Pred nami je prvi šolski teden in kopica opravkov, zato naj bo kosilo poenostavljeno in hitro pripravljeno.


Kosila iz enega lonca, ki vam bodo olajšala kuho takrat, ko časa ni na pretek. Prav vsi predlogi vas bodo razveselili, a če bi nas vprašali, katerega ta teden še posebno toplo priporočamo, so to zagotovo petkovi zarezani paradižniki na kruhu.

Ponedeljek: Ko se zares mudi – jajca s paradižnikom


Na koncu boste nekateri dejali: to je pa navaden sataraš, spet drugi, ki svoje navdihe iščete po instagramu, boste prepoznali šakšuko, tretji pa huevos rancheros. Pa naj kdo reče, da ta recept ni univerzalen: na toliko različnih koncih planeta, pa tako podobna zgodba. Tole je turška različica ali menemen. Pozna jo vsak, ki je bil kdaj v Istanbulu. Zraven pa priporočamo kos dobrega kruha, tudi zelena solata ne bo odveč.

ni podpisa
ni podpisa

Torek: Piščanec in testenine


Krepak obrok, ki bo razvajal naše brbončice in dodobra napolnil želodček, od nas pa zahteval čisto malo truda. Tudi s pomivanjem ne bo veliko dela, saj bomo potrebovali le eno ponev, v kateri se bodo skuhale tudi testenine.

ni podpisa
ni podpisa

Sreda: Okusna mineštra s stročjim fižolom


Okus okrepimo še z oljčnim oljem in mineštrico okrasimo z narezanim svežim peteršiljem. Ponudimo s kruhom. Odličen družinski obrok iz enega lonca.

ni podpisa
ni podpisa

Četrtek: Pečena govedina s krompirjem


Sočna govedina v družbi krompirjevih krhljev, polnih vsega bogastva okusov, ki so nastajali med peko v pečici. Ta enkratna jed iz enega lonca si zasluži slavnostno mizo, a jo brez težav pripravimo na še tako navaden dan, ko nam primanjkuje časa za kuho.

ni podpisa
ni podpisa

Petek: Zarezani paradižniki na kruhu iz pečice


Uf, zares priporočamo. Tako preprosto, pa tako dobro dene. Ta paradižnik je narezan podobno kot znameniti švedski krompir, ki se mu izvirno reče hasselbackspotatis.

ni podpisa
ni podpisa

Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.


Naslovna fotografija: Sonja Ravbar
Datum Objave: 4.9.2023 ob 07:09

Več iz te teme:

hitro kosilotedenski jedilnikiz enega lonca

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja