Tedenski jedilnik: najboljše jedi z bučo in drugimi jesenskimi povrtninami

Nabrali smo jurčke in jih popekli ob božanskih bučnih njokih, skuhali krepčilno juho, si zaželeli ajdovih žgancev in ponovno spekli noro dobro zloženko in tisti najboljši sladek krompir s pinteresta.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Ohrovtova solata z redkvicami

Malo drugačna jesensko-zimska solata, ki v dnevih hitenja lahko postane krasen samostojni obrok!

Torek: Bučni njoki

Jih je nastalo preveč? Nič hudega, razporedimo jih na papir za peko in zamrznemo, nato preložimo v vrečke in shranimo v zamrzovalniku.

Sreda: Razkuštrani krompirji

Navihana glavna jed ali priloga za štiri.

Četrtek: Zelenjavna juha z velikimi žličniki

Nasitna zelenjavna juha, polna zelišč, je kot nalašč za slovo od poletja. Za posebno zadoščenje poskrbijo veliki žličniki iz pirine moke.

Petek: Izvrstna zloženka s krompirjem in bučo, ki jo morate poskusiti

Občudovanja vredna jed iz krompirja, zelišč in preliva, ki je nova različica »gratin dauphine«.

Sobota: Po slovensko: ajdovi žganci s popraženo čebulo

Jedi, ki nas spominjajo na otroštvo, imajo pomirjevalen in tolažeč učinek, pa še preprosto jih je pripraviti.

Nedelja: Preprost recept s sladkim krompirjem, za katerim nori ves splet (in svet)

Tudi vi obožujete sladek krompir?

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

 

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed