Tedenski jedilnik: namigi za okusna kosila, za katera ne boste odšteli veliko denarja
Odpri galerijo
A+ A-
Kosila so lahko pravi izziv. Pa ne le, ko hujšamo. S pametnim načrtovanjem in izborom sestavin lahko prihranimo nekaj denarja.
Tokrat smo izbrali zares preproste jedi, ki vključujejo klasične sestavine in sezonsko zelenjavo, ki jo imamo doma, pa tudi v trgovini zanjo ne bomo odšteli preveč denarja. Kuhamo s fižolom, cvetačo, krompirjem, korenčkom, bučo, v košarico pa bomo dodali še kakšno jabolko in sir. Mesa skorajda ne bomo potrebovali, le mineštro bomo obogatili s kranjsko klobaso, da bo bolj krepka, v nedeljo pa si bomo vseeno vzeli malce več časa za pravi prekmurski bograč. Če bo še lepo vreme, ga bomo skuhali v kotličku pod milim nebom. Nobene eksotike in nepričakovanih izdatkov.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Pašta fižol, legendarna mineštra
Enolončnica s fižolom in testeninami, ki jo obožujemo.
--
Torek: Makaroni s sirom
Da, to je najkrajša in najcenejša pot do nasitnega obroka. Mogoče celo preveč nasitnega …
--
Sreda: Narastek iz prosene kaše in jabolk
Odlična prosena kaša z jabolki, sladka jed, ki nas bo zjutraj napolnila z energijo, odlična pa je tudi za kosilo ali večerjo.
--
Četrtek: Mineštra s klobaso
Sezona gostih juh se je že začela.
--
Petek: Cvetačno-zdrobovi hrustljavčki
Odlična jed za prste oblizniti.
--
Sobota: Pica brez kvasa
Pica, ki ne kvasi neumnosti!
--
Nedelja: Bograč – tisti pravi
Prekmurski bograč je tako gost, da v njem stoji žlica. Je brez vsake kapljice vode ali jušne osnove.
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Urška Fartelj, 220 stopinj poševno
Datum Objave: 6.9.2021 ob 07:09