Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: naših TOP 7 poletnih klasik za julij

Odpri galerijo
A+   A-
Tokrat pa nekaj kosil, ki jih ne boste kuhali le ta teden, temveč bodo pogosto na mizi ves mesec, ki je pred nami. No, pravzaprav kar celo poletje.


Julija smo obsedeni z bučkami, zato jih bomo dodali v kar dve jedi: v noro dobro pito iz vlečenega testa in hitro jajčno juho, ki te dobesedno zasvoji. Tudi brez polnjenih paprik ne bo šlo, kajne? Imamo recept, kako jih kar najhitreje skuhati ...
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Hitra jajčna juha z bučko


Hitra bučkina juha, ki je osvojila naše brbončice in stavimo, da bo tudi vaše.

ni podpisa
ni podpisa


--

Torek: Grška musaka z jajčevci


Številka ena vsako poletje. Musako boste veliko laže narezali in postregli, če po peki počiva vsaj 5 minut. Tako kot pri lazanji in podobnih zloženkah.

Moussaka - a traditional Greek dish
Moussaka - a traditional Greek dish

--

Sreda: Kumarčni zos


Kumarčni zos ali kumarična omaka je najboljša v poletni vročini in družbi krompirjevega pireja. Tole je stara različica, ki krompir že vključi v pripravo, tako da ga ne bo potrebno še dodatno kuhati. Dvoje v enem, bi lahko rekli.

ni podpisa
ni podpisa

--

Četrtek: Pita z bučkami, ki te zasvoji (VIDEO)


Vas lahko prepričamo, da pripravite to lepo pito, ki je lahko malica, z juho ali solato bogato vegetarijansko kosilo ali preprosto trening kuharskih ročnih spretnosti? Imenitna je, nas je navdušila.

ni podpisa
ni podpisa

--

Petek: Polnjene paprike v paradižnikovi omaki


Poletna klasika, prilagojena za čim hitrejšo pripravo.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sobota: Poletni vegi čufti v paradižnikovi omaki z baziliko


Okusni čufti iz zelenjave, ki jo imamo skoraj vedno pri roki.

ni podpisa
ni podpisa

--

Nedelja: Ocvrti lignji


Ocvrti (frigani) kalamari so potuhnjeno preprosti. Ta legendarna jed namreč sestoji le iz lignjev in začinjene moke, njihova kuha pa je še najbolj ajnfoh – potrebna je le kratka kopel v vročem olju.

ni podpisa
ni podpisa

--

Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.


Naslovna fotografija: GMVozd/Getty Images
Datum Objave: 4.7.2022 ob 06:07

Več iz te teme:

kosilobučkemusakalignjičuftitedenski jedilnik

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja