Tedenski jedilnik: nekaj preprostega za vsak dan
![](https://odprtakuhinja.delo.si/media/images/20231025/1544136.2e16d0ba.fill-512x288.format-webp.webp)
Odpri galerijo
A+ A-
Smo v obdobju, ko več časa posvečamo naravi kot kuhariji, a nikar ne pozabite na najpomembnejši obrok v dnevu, ki prekine vse obveznosti in nas napolni z novo energijo.
Ponedeljkovo razpoloženje bomo dvignili s sladkimi kruhovimi rezinami in jagodami, torek polepšali s preprostimi špinačnimi špecli, sredo pa z najboljšimi piščančjimi zrezki v grahovi omaki ...
Ponedeljek: Ocvrte kruhove rezine z jagodami
Za sončne, ležernejše dni. Uspešnica v času jagod.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1615399.width-660.jpg)
ni podpisa
--
Torek: Špinačni špecli
Špecli so domače testenine, ki jih pripravimo iz moke in po želji s poljubnimi zelenjavnimi dodatki, uporabimo pa jih kot zakuho v juhi, prilogo ali samostojno jed.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1616764.width-660.jpg)
ni podpisa
--
Sreda: Piščanec v gorčični omaki z grahom in njoki
Vam primanjkuje idej, kako pripraviti piščanca v omaki, ki poudari nežno in mehko meso? Prepustite se ustvarjanju z gorčico.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1616852.width-660.jpg)
ni podpisa
--
Četrtek: Cezarjeva solata iz restavracije Joe Peña’s
Ena najbolj priljubljenih solat na svetu je lahko tudi samostojen obrok. Privoščite si jo s koruzno tortiljo.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1617718.width-660.jpg)
ni podpisa
--
Petek: Paelja
Ste vedeli, da paelja ni le z žafranom obarvana rumena rižota s piščančjim mesom, lignji in školjkami? Poznamo jih več vrst – tudi takšno s kunčjim mesom in polži! Jed španskega podeželja je vse bolj dostopna tudi pri nas, uveljavlja se kot ulična hrana.
Datum Objave: 22.5.2023 ob 06:05