Tedenski jedilnik: nekaj preprostega za vsak dan
Odpri galerijo
A+ A-
Smo v obdobju, ko več časa posvečamo naravi kot kuhariji, a nikar ne pozabite na najpomembnejši obrok v dnevu, ki prekine vse obveznosti in nas napolni z novo energijo.
Ponedeljkovo razpoloženje bomo dvignili s sladkimi kruhovimi rezinami in jagodami, torek polepšali s preprostimi špinačnimi špecli, sredo pa z najboljšimi piščančjimi zrezki v grahovi omaki ...
Ponedeljek: Ocvrte kruhove rezine z jagodami
Za sončne, ležernejše dni. Uspešnica v času jagod.
--
Torek: Špinačni špecli
Špecli so domače testenine, ki jih pripravimo iz moke in po želji s poljubnimi zelenjavnimi dodatki, uporabimo pa jih kot zakuho v juhi, prilogo ali samostojno jed.
--
Sreda: Piščanec v gorčični omaki z grahom in njoki
Vam primanjkuje idej, kako pripraviti piščanca v omaki, ki poudari nežno in mehko meso? Prepustite se ustvarjanju z gorčico.
--
Četrtek: Cezarjeva solata iz restavracije Joe Peña’s
Ena najbolj priljubljenih solat na svetu je lahko tudi samostojen obrok. Privoščite si jo s koruzno tortiljo.
--
Petek: Paelja
Ste vedeli, da paelja ni le z žafranom obarvana rumena rižota s piščančjim mesom, lignji in školjkami? Poznamo jih več vrst – tudi takšno s kunčjim mesom in polži! Jed španskega podeželja je vse bolj dostopna tudi pri nas, uveljavlja se kot ulična hrana.
Datum Objave: 22.5.2023 ob 06:05