Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: nekaj preprostega za vsak dan

Odpri galerijo
A+   A-
Smo v obdobju, ko več časa posvečamo naravi kot kuhariji, a nikar ne pozabite na najpomembnejši obrok v dnevu, ki prekine vse obveznosti in nas napolni z novo energijo.


Ponedeljkovo razpoloženje bomo dvignili s sladkimi kruhovimi rezinami in jagodami, torek polepšali s preprostimi špinačnimi špecli, sredo pa z najboljšimi piščančjimi zrezki v grahovi omaki ...

Ponedeljek: Ocvrte kruhove rezine z jagodami


Za sončne, ležernejše dni. Uspešnica v času jagod.

ni podpisa
ni podpisa

--

Torek: Špinačni špecli


Špecli so domače testenine, ki jih pripravimo iz moke in po želji s poljubnimi zelenjavnimi dodatki, uporabimo pa jih kot zakuho v juhi, prilogo ali samostojno jed.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sreda: Piščanec v gorčični omaki z grahom in njoki


Vam primanjkuje idej, kako pripraviti piščanca v omaki, ki poudari nežno in mehko meso? Prepustite se ustvarjanju z gorčico.

ni podpisa
ni podpisa

--

Četrtek: Cezarjeva solata iz restavracije Joe Peña’s


Ena najbolj priljubljenih solat na svetu je lahko tudi samostojen obrok. Privoščite si jo s koruzno tortiljo.

ni podpisa
ni podpisa

--

Petek:  Paelja


Ste vedeli, da paelja ni le z žafranom obarvana rumena rižota s piščančjim mesom, lignji in školjkami? Poznamo jih več vrst – tudi takšno s kunčjim mesom in polži! Jed španskega podeželja je vse bolj dostopna tudi pri nas, uveljavlja se kot ulična hrana.

<span style=

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Timsulov/Getty Images
Datum Objave: 22.5.2023 ob 06:05

Več iz te teme:

paprikaššpeclikruhove rezinepaeljašpargljeva juhatedenski jedilnik

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja