Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: odlična kosila iz osnovnih sestavin

Odpri galerijo
A+   A-
Koruzni zdrob, riž in testenine so vedno pri roki, v shrambi pa se vedno skrivajo krompir, fižol in kakšna ribja konzerva. Presenečeni boste, kaj vse lahko nastane iz tako preprostih sestavin.


Pečena polenta za dober začetek tedna, nato pa božanske kremne testenine, rižev narastek iz otroštva, pozabljena slovenska jed na žlico in iznajdljivo pripravljen golaž. Dober tek in dober teden!

Ponedeljek: Pečena polenta s špinačo in jajci


Preprosto kosilo, ki razveseli s svojo barvitostjo in dobrim okusom.

ni podpisa
ni podpisa

--

Torek: Testenine z belo česnovo omako, ki lahko nastanejo iz še tako izropane špajze


Jed bo očarala vse, ki obožujete zelo kremne omake.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sreda: Rižev narastek


Naravnost iz kuhinje Rosane Jug Povhe, kjer se zberejo tri generacije, tako da bo s tem receptom uspeh zagotovljen.

Rice pudding in the baking dish
Rice pudding in the baking dish

--

Četrtek: Kavra, odlična slovenska jed na žlico


Enolončnica, ki jo poznamo tudi pod imenom bloška trojka ali kolerava.

Kavra
Kavra

--

Petek: Golaž iz skuš


… in to tistih iz konzerve. Namesto polente, ki smo si jo pripravili že v ponedeljek, ponudite z dobrim kruhom ali kruhovimi cmoki. Ne pozabite na skledo solate.

ni podpisa
ni podpisa

--

Naslovna fotografija: Midva kuhava

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Datum Objave: 14.3.2022 ob 07:03

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: