Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: odlična kosila iz osnovnih sestavin

Krompirjev golaž (Foto: brebca/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Zelo dobre jedi lahko skuhamo tudi iz tistega, kar je pravzaprav vedno pri roki. Moka, jajca, riž, celo kozarček domače marmelade je lahko navdih za kosilo.

Ponedeljek: Piščanec in riž iz pečice

Piščanec in riž. Živi dolgčas, če jed opišemo tako skopo. Kaj pa: zlato rumeno zapečeni in sočni kosi piščanca na aromatičnem rižu?

image_alt
Piščanec z rižem iz pečice: skoraj nič dela za odlično kosilo

Torek: Gratinirane palačinke

Neverjetno slastne! Najboljše kosilo sladkosnedih ljudi.

image_alt
Gratinirane palačinke s skuto in slivovo marmelado

Sreda: Krompirjev golaž

Tako skromna jed, pa toliko okusa na krožniku! Čeprav ne vsebuje mesa, je tukaj nekaj prijemov in začimb, ki vse skupaj zelo obogatijo.

image_alt
Krompirjev golaž, kot se ga loti naša spletna urednica Mateja Delakorda

Četrtek: Baby pire in segedin

Segedin skuhajte v dvojni količini, da ga bo dovolj še za naslednji dan ob ocvrtem krompirju.

image_alt
Zelenjavni pire in segedin

Petek: Testenine z belo česnovo omako

Čeprav je omaka pripravljena le iz osnovnih sestavin, njen bogati okus in svilnata kremnost tega nikakor ne kažeta. K njej se odlično podajo prav vse vrste in oblike testenin, ki jih izbrskamo doma.«

image_alt
Testenine z belo česnovo omako, ki lahko nastanejo iz še tako izropane špajze

Datum Objave: 21.10.2024 ob 07:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: