Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: poletna kosila

Odpri galerijo
A+   A-
Začenjajo se počitnice in diši po morju. Sveža zelenjava z vrta, ribe in več prostega časa so naše ključne sestavine, ki smo jih primešali v tedenski jedilnik.



Za še več kuharskih idej pa vas vabimo v našo novo facebook skupino Kaj za kosilo?, v kateri si bomo vsak dan izmenjevali zamisli, recepte, znanje in fotografije.

Ponedeljek: Boranija


Najbolj slastna iz ostankov mesa z žara.

ni podpisa
ni podpisa


 

Torek: Polnjene zapečene paprike


Pripravljene nekoliko drugače. Všeč vam bodo.

ni podpisa
ni podpisa


 

Sreda: Brodet


Topla juhica z okusom po morju.

ni podpisa
ni podpisa


 

Četrtek: Špinačno-koprivna rižota s slanino in sirom


Ne pozabite na koprive.

ni podpisa
ni podpisa


 

Petek: Ocvrte sardele s tzatzikijem


Slastne sardelice in čudovita omaka.

ni podpisa
ni podpisa


 

Sobota: Testenine s kuhano blitvo in grahom


S sirom, ki je pri roki.

ni podpisa
ni podpisa


 

Nedelja: Najbolj sočna orada, pečena v soli


Tako pripravljena ribica je izvrstna za poletne dni, saj je hranljiva in vsebuje le malo kalorij. Pozabimo na praženje na olju ali ubadanje z žarom. Naj pečica naredi svoje!

ni podpisa
ni podpisa


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Midva kuhava
Datum Objave: 23.6.2019 ob 19:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: