Tedenski jedilnik: poletna kosila

Odpri galerijo
A+ A-
Začenjajo se počitnice in diši po morju. Sveža zelenjava z vrta, ribe in več prostega časa so naše ključne sestavine, ki smo jih primešali v tedenski jedilnik.
Za še več kuharskih idej pa vas vabimo v našo novo facebook skupino Kaj za kosilo?, v kateri si bomo vsak dan izmenjevali zamisli, recepte, znanje in fotografije.
Ponedeljek: Boranija
Najbolj slastna iz ostankov mesa z žara.

ni podpisa
Torek: Polnjene zapečene paprike
Pripravljene nekoliko drugače. Všeč vam bodo.

ni podpisa
Sreda: Brodet
Topla juhica z okusom po morju.

ni podpisa
Četrtek: Špinačno-koprivna rižota s slanino in sirom
Ne pozabite na koprive.

ni podpisa
Petek: Ocvrte sardele s tzatzikijem
Slastne sardelice in čudovita omaka.

ni podpisa
Sobota: Testenine s kuhano blitvo in grahom
S sirom, ki je pri roki.

ni podpisa
Nedelja: Najbolj sočna orada, pečena v soli
Tako pripravljena ribica je izvrstna za poletne dni, saj je hranljiva in vsebuje le malo kalorij. Pozabimo na praženje na olju ali ubadanje z žarom. Naj pečica naredi svoje!

ni podpisa
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Midva kuhava
Datum Objave: 23.6.2019 ob 19:06