Tedenski jedilnik: preprosta in okusna kosila za vsak dan
Ponedeljek: Šparglje že lahko kupimo na trgovskih policah, zato nam je že zadišalo, da bi jih pripravili na žlico. V nežno kremno juho pa spadajo še preprosti česnovi krutoni.
Torek: Za tiste dni, ko se je v službi kaj zavleklo, za popoldne, ko je naša notranja baterija na petih odstotkih in naglo pada – pa si vseeno želimo na mizo spraviti družinsko kosilo. Pol ure in manj kot deset evrov za štiri jedce. Verjetno mi argumentov ni treba več nizati ...
Sreda: Ta zdrav brezmesni obrok bo na mizi v pol ure. Pečen narastek narežemo in ponudimo kot glavno jed s skledo solate.
Četrtek: Z zamenjavo testa smo pici ukradli dobršen del ogljikovih hidratov, če pa želimo energijsko vrednost že tako vitke pice še zmanjšati, lahko omejimo količino sira, ki ga namečemo nanjo.
Petek: Obstajajo ljudje, ki od bakalarja bežijo z zatisnjenim nosom, in obstajamo ljudje, ki si to pretolčeno polenovko na debelo mažemo na beli istrski kruh. Ko bakalar vmešaš v fuže, nastane kremna poslastica z ukročeno aromo, ki ne navduši le ljubiteljev tega ribjega namaza, temveč tudi marsikaterega nenavdušenca.