Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: preprosta in okusna kosila za vsak dan

Prihaja čas za šargljevo juho (Foto: Midva kuhava)
Odpri galerijo
A+   A-
Naj vas pomirimo: tudi pred prazniki, ko še bolj hitimo, lahko najdemo nekaj idej in časa za okusno, zdravo, a preprosto kosilo.

Ponedeljek: Šparglje že lahko kupimo na trgovskih policah, zato nam je že zadišalo, da bi jih pripravili na žlico. V nežno kremno juho pa spadajo še preprosti česnovi krutoni.

image_alt
To je skrivnost za pripravo odlične špargljeve juhe

Torek: Za tiste dni, ko se je v službi kaj zavleklo, za popoldne, ko je naša notranja baterija na petih odstotkih in naglo pada – pa si vseeno želimo na mizo spraviti družinsko kosilo. Pol ure in manj kot deset evrov za štiri jedce. Verjetno mi argumentov ni treba več nizati ...

image_alt
Piščanec po mediteransko: pol ure in manj kot deset evrov za štiri jedce (VIDEO)

Sreda: Ta zdrav brezmesni obrok bo na mizi v pol ure. Pečen narastek narežemo in ponudimo kot glavno jed s skledo solate.

image_alt
Narastek z blitvo

Četrtek: Z zamenjavo testa smo pici ukradli dobršen del ogljikovih hidratov, če pa želimo energijsko vrednost že tako vitke pice še zmanjšati, lahko omejimo količino sira, ki ga namečemo nanjo.

Petek: Obstajajo ljudje, ki od bakalarja bežijo z zatisnjenim nosom, in obstajamo ljudje, ki si to pretolčeno polenovko na debelo mažemo na beli istrski kruh. Ko bakalar vmešaš v fuže, nastane kremna poslastica z ukročeno aromo, ki ne navduši le ljubiteljev tega ribjega namaza, temveč tudi marsikaterega nenavdušenca.

image_alt
S to sestavino, ki jo sicer uporabimo kot namaz, bo kosilo v hipu nared

 

 

Datum Objave: 25.3.2024 ob 07:03

Več iz te teme:

tedenski jedilnikkosilopreprosto kosilo

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.