Tedenski jedilnik: preprosta kosila, ki se jih razveselimo

Ponedeljek: Enolončnica daje že po imenu vedeti, da gre za druženje mnogih sestavin, ki po vročem sestanku ustvarijo slastno jed na žlico. Včasih zakuhamo kaj klasičnega, včasih pa v kastrolo na šporgetu namečemo, kar se nam valja po kevdru.
Torek: To je v resnici preprost recept, ampak ga ni slabo poznati ali obvladati: na mizi deluje nekako več kot dve jajci na oko. Zraven pa domač kos kruha in skleda solate. Kosilo za takrta, ko se res mudi.
Sreda: Tudi pri tej juhi je tako, da je najboljša pravkar skuhana. Lahko pa skuhate testenine posebej in jih le pogrejete v juhi tik pred zdajci.
Četrtek: V želji po preprostem, a hkrati okusnem kosilu se po zgledu sosednjih Italijanov pogosto zatečemo k testeninam. Pripravimo jih lahko na tisoč in en način, prav tako so na voljo v najrazličnejših oblikah in različicah. Od špagetov do tortelinov, od polnozrnatih do brezglutenskih. Tudi pri pripravi ni omejitev in kulinarični domišljiji lahko pustimo prosto pot. Ko pa je zmanjka, smo tukaj mi. Našli smo viralno zamisel, recept, po katerem kuhajo množice.
Petek: Ocvrt, po domače pohan sir je mednarodna klasika, poznana po vsem svetu. Gre za zelo nasitno jed, za katero ne potrebujemo veliko sestavin, vendar je pomembno, da so kakovostne, saj tako dobimo pravo specialiteto, ki se ji stežka upremo. Sir, ki se med cvrenjem stopi v hrustljavi skorjici zlato rjavo zapečene panade, je namreč tako zelo dober, da zasvoji tudi tiste, ki niso ljubitelji ocvrtih jedi. Priprava je preprosta in hitra, zato ni potrebe po kupljenih zamrznjenih izdelkih, saj se z domačimi ne morejo primerjati.