Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: preprosta kosila, ki se jih razveselimo

Eno najbolj pregrešnih kosil, se strinjate? (Foto: Yaska)
Odpri galerijo
A+   A-
Kaj je lepšega, kot se razveseliti jedi, ki nam jo je nekdo skrbno postavil na krožnik? Za ideje poskrbimo mi!

Ponedeljek: Enolončnica daje že po imenu vedeti, da gre za druženje mnogih sestavin, ki po vročem sestanku ustvarijo slastno jed na žlico. Včasih zakuhamo kaj klasičnega, včasih pa v kastrolo na šporgetu namečemo, kar se nam valja po kevdru.

image_alt
Fižolova enolončnica z ajdovo kašo za pogum v hladnih dneh

Torek: To je v resnici preprost recept, ampak ga ni slabo poznati ali obvladati: na mizi deluje nekako več kot dve jajci na oko. Zraven pa domač kos kruha in skleda solate. Kosilo za takrta, ko se res mudi.

image_alt
Naravna omleta brez kompliciranja: tako jo je pripravil legendarni mojster Ivan Ivačič

Sreda: Tudi pri tej juhi je tako, da je najboljša pravkar skuhana. Lahko pa skuhate testenine posebej in jih le pogrejete v juhi tik pred zdajci.

image_alt
Enolončnica s krompirjem in testeninami

Četrtek: V želji po preprostem, a hkrati okusnem kosilu se po zgledu sosednjih Italijanov pogosto zatečemo k testeninam. Pripravimo jih lahko na tisoč in en način, prav tako so na voljo v najrazličnejših oblikah in različicah. Od špagetov do tortelinov, od polnozrnatih do brezglutenskih. Tudi pri pripravi ni omejitev in kulinarični domišljiji lahko pustimo prosto pot. Ko pa je zmanjka, smo tukaj mi. Našli smo viralno zamisel, recept, po katerem kuhajo množice.

image_alt
Pravijo, da so tako pripravljeni špageti vredni milijon dolarjev

Petek: Ocvrt, po domače pohan sir je mednarodna klasika, poznana po vsem svetu. Gre za zelo nasitno jed, za katero ne potrebujemo veliko sestavin, vendar je pomembno, da so kakovostne, saj tako dobimo pravo specialiteto, ki se ji stežka upremo. Sir, ki se med cvrenjem stopi v hrustljavi skorjici zlato rjavo zapečene panade, je namreč tako zelo dober, da zasvoji tudi tiste, ki niso ljubitelji ocvrtih jedi. Priprava je preprosta in hitra, zato ni potrebe po kupljenih zamrznjenih izdelkih, saj se z domačimi ne morejo primerjati. 

image_alt
Klasike z Yasko: najboljši pohan sir

Datum Objave: 4.3.2024 ob 07:03

Več iz te teme:

tedenski jedilnikhitra kosilapreprosta kosila

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.