Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: preprosta kosila, ki vedno navdušijo

Tedenski jedilnik: preprosta kosila, ki vedno navdušijo (Foto: Mateja Delakorda)
Odpri galerijo
A+   A-
Čeprav kosila med tednom pogosto niso kompleksna, pa za okuse, ki jih izvabimo iz teh preprostih jedi, drži ravno nasprotno.

Začnimo z juhico, bogato, kremno, mamljive barve in polno zdravja. Poigrajmo se z rdečo papriko, ki jo vedno najdemo v trgovini, in iz nje pripravimo zares preprosto in božansko omako za testenine. Želodce pogrejmo s skoraj pozabljeno štajersko juho, v kateri se skrivata krompir in fižol. Musako si zamislimo kar z brokolijem, teden pa zaključimo s toplo solato, na katero položimo hrustljavo pečenega lososa. Čakajo vas odlični recepti, pa naj bo tudi teden pred nami tako dober!

Ponedeljek: Primerna za lahkotno kosilo med službenimi obveznostmi, ko si želimo pogreti želodec, a ga ne otežiti.

image_alt
Odlična kremna juha z brokolijem in grahom

Torek: Omaka iz rdeče paprike je nekaj, kar preprosto morate pripraviti. Odlikujeta jo bogat okus, naravnost svilena tekstura, skupaj pa jo spravimo še hitreje, kot pojemo.

image_alt
Hitro kosilo: testenine z omako iz rdeče paprike

Sreda: Skoraj pozabljena dobrota iz preprostih sestavin, ki so vedno pri roki.

image_alt
Štajerska juha s krompirjem in fižolom iz zvezka naših babic

Četrtek: Musaka je priljubljena jed, ki jo lahko pripravimo v nešteto različicah, tudi brez mletega mesa.

image_alt
Musaka z brokolijem in krompirjem

Petek: Lososa na topli solati lahko pripravimo tako za kosilo kot večerjo, saj je res enostavno in hitro nared, zelo lepo pa se shrani v hladilniku in počaka tudi do naslednjega dne.

image_alt
Losos s hrustljavo skorjico na topli solati: popolno kosilo ali večerja za naporne dni

Datum Objave: 19.2.2024 ob 07:02

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: