Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: preprosta kosila med prazniki

Odpri galerijo
A+   A-
Ko je med prazniki vsega že preveč, so lahko kosila bolj skromna. Nikar ne pozabite tudi na kakšno domačo jed iz kislega zelja.


V tednu med prazniki nam je kuhanje kosila pogosto kar malce odveč, a nekaj malega bo vseeno treba dati pod zob. Te preproste jedi vam priporočamo.

Ponedeljek: Dušeno zelje s krompirjem, ki ga boste pogosto pripravili


Zelje ponudite z basmati rižem, to je preverjeno dobra kombinacija. Če bi želeli kosilo po indijsko, zraven skuhajte še navaden dal, omako iz leče. Klasičen jedilnik sestavljata suha in mokra omaka z rižem ali kruhki.

ni podpisa
ni podpisa



Torek: Pita s kislim zeljem: božanski zavitek za zimske dni


Že ob pogledu na to prelest, nam usta zalivajo sline.

ni podpisa
ni podpisa



Sreda: Najbolj preprosta miso juha, kar si jih lahko predstavljate


Izjemno priljubljena juha iz japonske kuhinje, ki je polna zdravja in vitalne energije.

ni podpisa
ni podpisa



Četrtek: Najokusnejše kosilo iz enega lonca, narejeno v 15 minutah


Pripravljali bomo njoke z brstičnim ohrovtom, panceto in limonino lupinico. Preplet nežnih, hkrati pa slanih in malce pikantnih not bo povezalo maslo, tako da smetane sploh ne bomo potrebovali. Tudi njokov nam pri tem receptu ni treba kuhati v vodi. Dodali jih bomo kar v lonec in jih hrustljavo zapekli. Njihova zunanjost bo tako zlato zapečene barve, notranjost pa čisto mehka.

ni podpisa
ni podpisa



Petek: Makaroni s sirom po najpreprostejši recepturi


Makaroni s sirom ali znameniti Mac’n’cheese. Jed, ki jo vsi obožujemo. Tokrat z dodatkom paradižnika in zapečeno z vsemi čari pečice. Kdor bi jed rad še dodatno obogatil, lahko doda na majhne koščke narezano slanino in nekaj rezin čebule.

Kult 316, 5 jedi za Odpto Kuhinjo. Ljubljana, 2. oktober 2020
Kult 316, 5 jedi za Odpto Kuhinjo. Ljubljana, 2. oktober 2020

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Datum Objave: 23.12.2022 ob 17:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: