Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: preprosta kosila za vsak dan

Odpri galerijo
A+   A-
Se tudi vi vsak teden primete za glavo in vprašate, kaj bi kuhali? Naj vam pomagamo s preverjenimi recepti, ki postanejo stalnica.


Ponedeljek: Gosta piščančja obara (VIDEO)


Med jedmi na žlico, ki si jih radi kuhamo v hladnejšem delu leta, zagotovo kraljuje piščančja obara. Tokrat naj bo zares gosta in krepčilna, da odžene prehlad, jesensko otožnost ali kar sleherno slabo misel.

Dober tek!
Dober tek!

Torek: Krota v luknji: klobase in testo za palačinke


Uporabimo klobase, ki jih sicer pečemo v ponvi ali pečici samostojno. Pomembno je, da jih nekoliko spečemo, preden jih zalijemo s testom, sicer bodo ostale napol surove. Računati namreč moramo, da bo testo pečeno v največ pol ure.

Krota v luknji. Hecno ime, kajne?
Krota v luknji. Hecno ime, kajne?

Sreda: Stracciatella: odlična italijanska juha z jajci, ki je nared v 10 minutah


Krepčilna juha, ki lepo poboža želodec in nam povrne moči takrat, ko nam v stresnih dneh primanjkuje časa.

[caption id="attachment_431801" align="alignnone" width="1200"]
ni podpisa
ni podpisa
Hitra juhica, ki neverjetno poboža želodček.[/caption]

Četrtek: Če imate vrečko jajčnih vlivancev, skuhajte to božansko kosilo


Hitro skuhano kosilo za hladnejše dni, za katerega potrebujemo le nekaj preprostih sestavin, kot so jajčni vlivanci, zelje in slanina.

[caption id="attachment_423701" align="alignnone" width="1200"]
ni podpisa
ni podpisa
Tole je izvrstno![/caption]

Petek: Kosilo iz enega pekača: pečene ribe z zelenjavno prilogo


Če nimamo časa, da bi pekli jed eno uro, krompir predhodno nekoliko skuhamo. Dovolj bo pet minut, sicer se bo razkuhal. Jed na koncu okrasimo s svežimi zelišči, predvsem peteršiljem in baziliko, zraven pa se podata solata in suho belo vino.

[caption id="attachment_445751" align="alignnone" width="1201"]
ni podpisa
ni podpisa
Preprosto, brez razmišljanja in s kozarčkom vina. Za petek.[/caption]

Sobotni zajtrk: Piškot s sladkim krompirjem in borovnicami


Recept za hranljiv in okusen zajtrk, pripravljen na način, na katerega najverjetneje ne bi pomislili. Zelo priporočamo!

ni podpisa
ni podpisa


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: iko636/Getty Images
Datum Objave: 16.10.2023 ob 10:10

Več iz te teme:

kosilopalačinkejuhaobaratedenski jedilnik

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja