Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: preprosta kuharija za vsak dan

Prosena polenta (Foto: Hana Splichal)
Odpri galerijo
A+   A-
Obeta se teden s slabšim vremenom, zato smo tudi jedilnik zasnovali z nekoliko bolj krepkimi recepti.


Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Kremna sirova juha s pivom


Če ostane kaj piva po nedeljskem pikniku, bo tale recept zanimiva popestritev jedilnika. Je pa to zaradi sira kar krepka jed.

Juha s pivom
Juha s pivom


--

Torek: Prosena polenta z mlado čebulo


Odlična priloga k vsaki spomladanski zelenjavi, k špargljem, blitvi, mladi solati, s prvim grahom ali mladim korenčkom.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sreda: Gratinirane testenine v paradižnikovi omaki s klobaso


Brez dvoma super slastne.

ni podpisa
ni podpisa

--

Četrtek: Gluhi štruklji


Odlični kot priloga marsičemu.

Gluhi struklji
Gluhi struklji


--

Petek: Zelenjavni ričet


Krasna enolončnica.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sobota: Krhka pita s porom


Lažjo različico dobite, če polovico smetane nadomestite z mlekom, bogatejšo pa, če med por zamešate koščke slanine ali klobase.

ni podpisa
ni podpisa

--

Nedelja: Piščanec v smetanovi omaki s šampinjoni iz pečice


Ta je naš dolgoletni adut: šampion s šampinjoni. Če bi vprašali otroke, je to odgovor na vprašanje, kaj je njim dobro.

<span style=

Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.


Naslovna fotografija: Hana Splichal
Datum Objave: 11.5.2020 ob 07:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: