Odprta Kuhinja

5 trikov z elastiko, ki vam bodo v kuhinji prišli zelo prav

Elastike so v kuhinji zelo priročne.
Odpri galerijo

V kuhinji vam v mnogih situacijah lahko na pomoč priskoči navadna elastika.Tokrat smo se v iskanju novih gospodinjskih trikov spomnili na elastiko. Spodaj naštevamo razloge, zakaj jih velja imeti v kuhinji vedno pri roki.

Narezano sadje ostane sveže


Na primer, da želite svojim otrokom pripraviti malico vnaprej in recimo, da je to narezano jabolko. Da ne bi oksidiralo, lahko prepreči kuhinjska elastika. Jabolko očistite, narežite na krhlje, nato pa ga zložite nazaj in okoli rezin ovijte elastiko. Ta jih bo namreč držala skupaj in sadež bo ostal svež.

Zaščita kuhinjskih omaric


Če imate majhne otroke, ali pa ti pogosto pridejo na obisk, verjetno poznate situacijo, ko kuhinjski lonci in druga oprema kar naenkrat zapustijo svoja mesta in se znajdejo na sredini kuhinje. Ropotajoče pokrovke in posode so pač odlična igrača in če želite, da ostanejo v omaricah, ročaje zavarujte z elastikami. Z njihovo pomočjo zvežite po dva skupaj in tako preprečite, da bi otroci ves čas odpirali vratca.

Ko žlica zbeži v lonec


Gotovo se vam je že zgodilo, da ste pripravljali maso za biskvit ali mešali omako, nato pa žlico naslonili na rob lonca. Najverjetneje je zdrsnila na dno posode in ste jo nato morali poiskati v tekoči zmesi. Da se v prihodnje takšni situaciji izognete, na ročaj žlice ovijte elastiko. Guma bo povzročila trenje in žlica bo tako ostala na svojem mestu.

Čajna vrečka


Če si radi pripravljate čaj, se vam kdaj tudi zgodi, da etiketa na čajni vrečki skupaj z vrvico zdrsne v skodelico. No, tudi to lahko preprečite. In sicer tako, da okoli skodelice ovijete elastiko, nato pa etiketo vrečke preprosto zataknete za njo.

Držalo za telefon


Receptov že dolgo ne iščemo le v kuharskih knjigah ampak tudi na spletu. Tako kulinaričnim napotkom pogosto sledimo kar na ekranu telefona. Zelo priročen je trik, ko elastiko skupaj s telefonom ovijete okoli kozarca ali steklenice in tako dobite stojalo, ki poskrbi, da lahko tudi takrat, ko imate polne roke dela, ošvrknete navodila v receptu.
Preberite še: MasterChef: te jedi so strah in trepet tekmovalcev

Fotografija: Machacekcz/Getty Images
Datum Objave: 18.2.2022 ob 07:02

Več iz te teme:

trikkuhinjski trikelastike

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.