Odprta Kuhinja

Genialen način, kako očistiti pečico brez drgnjenja (namig: aluminijasta folija)

Geo-grafika/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Izogibanja čiščenju pečice je konec, zdaj lahko to opravite brez večjega truda.


Čiščenje pečice bi zlahka označili za enega izmed najbolj zoprnih gospodinjskih opravil. Umazanija, ki se med peko zasuši na rešetke, je res nadležna in zlepa se je ne rešimo, ne da bi si vzeli čas in kovino temeljito zdrgnili. No, razen če uporabimo spodnji trik, s katerim je čiščenje pečice ravnokar postalo mačji kašelj.

Trik smo zasledili na tiktoku in temelji na kemijski reakciji, ki jo sproži aluminijeva folija. Za današnjo bližnjico, ki nam bo prihranila precej časa v življenju, namreč potrebujemo slednjo, zraven tega pa še tableto za strojno pomivanje posode, rokavice in vodo. Čiščenje bomo opravili v banji, pravzaprav se bo zgodilo skoraj samo od sebe.Verjetno se spomnite, ko smo vam naročili, da pečico očistite s pomočjo tablete za strojno pomivanje. Naučili smo se tudi že to, da v pomivalni stroj dodamo kepo aluminijeve folije, ki poskrbi za bolj bleščečo posodo. No, današnji trik je nekakšna zmagovalna kombinacija teh dveh kuhinjskih trikov in poskrbela bo, da čiščenje rešetk iz pečice nikoli več ne bo tako nadležno. Kako se ga lotimo?

Rešetke ovijemo v aluminijevo folijo in jih potopimo v kopalo kad, ki jo napolnimo z vročo vodo. V njej raztopimo tableto za strojno pomivanje posode in vse skupaj pustimo, da se namaka dve uri. Nato folijo odvijemo, po rešetkah na hitro podrsamo z gobico in umazanija bo izginila. Trik prav tako deluje za čiščenje zapečenih pekačev.
Preberite še: To je prva stvar, ki jo morate narediti, ko odprete novo plastenko olja

Fotografija: Geo-Grafika/Getty Images
Deloindom.si: Nagradni natečaj: Tačke na dopustu
Datum Objave: 23.9.2022 ob 08:09

Več iz te teme:

pečicačiščenje

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja