Odprta Kuhinja

Jutri v prilogi OK

Odpri galerijo
A+   A-
Lahko ste pomirjeni: pred prihajajočim pustom ste opremljeni.V tokratni tiskani Odprti kuhinji imamo toliko cvrtja, da sploh ni možnosti, da ne bi našli nekaj zase. Predivdeli pa smo celo možnost, da se vam pri peki kaj ne bo posrečilo in enega takih primerov analizirajo tri slovenske krofarske legende: Rosana Jug Povhe, ki je obnorela in motivirala splet s svojim videom, razvojna tehnologinja v Žitu Sonja Jemec, ki je na leto zadolžena za 4 milijone krofov, ter Slobodanka Vuković, »mama« legendarnih krofov iz ljubljanskega hotela Slon.

Špela Ankele je prispravila vrhunski zapis o naslednjem kultnem receptu, falaflu. Navdušena je bila nad prijaznostjo Ramija, Sirca iz Kamnika, ki je povedal svojo zgodbo o tej legendarni bližnjevzhodni ulični hrani.

Pa še ena fina zgodba, iz Celja: tam imajo legendarno kavarno, Kuba Libre, ki prerašča v pravo malo franšizo, nam pa se je zdelo zabavno in simpatično, kako so naredili kolekcijo kav, ki pristajajo različnim človeškim značajem.
Tiskano OK in časnik NeDelo, kateremu je priložena, lahko naročite tukaj.

ni podpisa
ni podpisa
Datum Objave: 15.2.2020 ob 07:02

Več iz te teme:

tiskana OK

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.