Odprta Kuhinja

Marinada za piščanca iz kisa od kumaric je pravo odkritje

Odpri galerijo
A+   A-
Kislina, ki jo vsebuje kozarec kumaric, bo meso zmehčala in mu dodala svežino.Skoraj vsak hladilnik vsebuje kakšen kozarec za vlaganje. V večini primerov so to kisle kumarice, ki ljudi delijo na dva pola. Ali jih obožujejo ali si z njimi ne želijo imeti opravka. No, ne glede na to, kako radi imamo kisle kumarice, kis, v katerem so bile vložene, običajno zlijemo stran, saj ne vemo, kaj bi sicer z njim.
Preberite tudi: Načini, kako odpreti pretesno zaprte kozarce

A v resnici kis, v katerem so bili namočeni hrustljavi zeleni plodovi, ne sodi v lijak, saj ima kar nekaj lastnosti, ki nam bodo v kuhinji prišle nadvse prav. Kis kislih kumaric namreč lahko uporabimo za popestritev krompirjeve solate, za zdravljenje mačka, čiščenje žara in celo marinado!

Danes se bomo osredotočili ravno na slednjo in pripravili odličnega in hrustljavega piščanca svežega okusa, zanjo pa bomo seveda uporabili kis kislih kumaric.

Sestavine  • pol kilograma piščančjih filejev, rezanih na trakce

  • 300 ml kisa kislih kumaric

  • ½ žličke soli

  • poper

  • 1 veliko stepeno jajce

  • 1 beljak

  • 45 g krušnih drobtin

  • 45 g panko drobtin

  • olje


Priprava


1. Piščanca postavite v globok krožnik in prelijte s kisom od kislih kumaric. V hladilniku marinirajte vsaj pol ure ali kar čez noč.

2. Nato piščanca odcedite in obrišite s papirnatimi brisačkami, da se osuši.

3. Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija in pekač namastite z oljem. V posodi zmešajte jajce, beljak, sol in poper. V plitek krožnik pa stresite običajne in panko drobtine in jih premešajte.

4. Fileje piščanca namočite najprej v jajčno mešanico, nato pa jih povaljajte še v drobtinah.

5. Ko je vse piščančje meso oblečeno v drobtine, ga postavite na naoljen pekač in v spodnji tretjini pečice pecite 8 do 10 minut. Nato fileje obrnite in pecite še na drugi strani približno 6 minut oziroma dokler skorjica ni zlato rjave barve.
Preberite še: 5 načinov, kako porabiti tekočino od kislih kumaric

Fotografija: Getty Images/Kerkez
Datum Objave: 8.7.2020 ob 07:07

Več iz te teme:

piščanecmarinadakisle kumarice

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.