Najboljši recept s piščancem, kot ga pripravi Jamie Oliver

Odpri galerijo
A+ A-
Ker je pogosto na naših krožnikih, naj bo še vrhunsko pripravljen!
Razmišljate, kaj bi kuhali? Piščanca! Kadar ni ocvrt, je pripravljen v smetanovi omaki, v provansalskih začimbah, po mehiško, z gorčico in medom, v krepčilni enolončnici, v omaki s karijem … Kako vse lahko pripravimo to nadvse praktično in hranilno živilo, bi lahko naštevali v nedogled, pred kratkim pa smo naleteli na recept, ki se nam je na prvi pogled zdel malce nenavaden.
Gre za recept Jamieja Oliverja in ne zahteva eksotičnih sestavin, posebnih kuharskih tehnik in veliko loncev. A vseeno vsebuje nekoliko čudno kombinacijo – mleko in limonova lupinica – ste tudi vi presenečeni nad kombinacijo?
Kakorkoli, recept nam ni in ni šel iz glave in odločili smo se, da ga delimo z vami. Prepričani smo namreč, da boste ob prvem grižljaju pozabili na vse predsodke.
Med sestavinami ne bosta našli nič novega, potrebujete namreč:
- celega piščanca
- pol litra mleka
- lupinica dveh limon
- cimetova paličica
- pest listov žajblja
- nekaj neolupljenih česnovih strokov
Priprava
1. Najprej pomislimo na italijansko tehniko kuhanja svinjine v mleku, ki mesu doda mehkobo in odličen okus – tako bo tudi s piščancem.
2. Celega piščanca v veliki ponvi ali loncu opečemo na oljčnem olju ali maslu, da postane zlatorjave barve.
3. Nato piščanca prelijemo z mlekom ter potresemo z limonovo lupinico in v lonec dodamo česnove stroke, cimet in žajbelj.
4. Vse skupaj postavimo v pečico in pečemo 90 minut.
In to je vse – treba ga je le še razkosati in okusiti mehko meso, prepojeno z limono, žajbljem in cimetom.
Poskusite, odlično je, najbolje pa ga je postreči ob porciji pire krompirja. Poročajte, kako vam uspe!
Opomba: Piščanca v pečici lahko pokrijete z alu folijo ali pokrovom, tako bo meso bolj sočno.
Preberite še: Piščanec z medom in gorčico
Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 20.2.2018 ob 09:02