Napovednik: Kaj bomo ta vikend prebirali v tiskani OK
Odpri galerijo
A+ A-
Čakajo vas pisane vsebine, od kruha, mesa in do vina.
V tem rednu smo praznovali rojstni dan s kultno Metliško črnino. Saj veste, belokranjskim ponosom, ki so ga začeli stekleničiti in mu dali etiketo revolucionarnega leta 1968. Izvedeli smo tudi skrivnost: v mirnem delu kleti je še vedno shranjenih nekaj manj kot 20 steklenic izvuirne polnitve. Eno bodo prodali v dobodelne namene te dni, ko bodo rojstni dan slavili na prireditvi v Metliki.
Do leta 2050 se bo poraba mesa predvidoma povečala za 70 odstotkov. Je to priložnost, celo nuja za visokotehnološke alternative? Govorili smo z Markom Postom, nizozemskim znanstvenikom in soustanoviteljem podjetja Mosa Meat, ki mu je leta 2013 uspelo v laboratoriju vzgojiti meso za hamburger.
Ljudje, ki pečejo kruh z naravnim kvasom, so neizčrpen vir razburljivih zgodb. Današnja: zamislite si prizor, ko Jože Senegačnik s svojim letalom prileti na Oraclovo strokovno konferenco. Izstopi in v vsaki roki ima hlebec kruha. Sam ga je spekel in ga bo razdelil kolegom računalnikarjem. Bili smo na obisku pri šefu FB skupine Peka z naravnim kvasom.
Bližali smo se dvema urama, razprava sploh ni bila lahka. Na srečo je na koncu po mizi udarila Milanka Fabjančič in rekla, da je treba razglasiti dva zmagovalca: kot najboljša predloga nove dekoracije posode Emo Novum smo izbrali regratovo lučko Maruše Prosen in serijo ilustracij, ki so jih naredili gojenci CUDV Dolfke Boštjančič iz Drage.
Tiskano OK lahko naročite tudi tukaj.
Fotografija: Leon Vidic
Datum Objave: 13.4.2018 ob 15:04