Odprta Kuhinja

Napovednik: Kaj bomo ta vikend prebirali v tiskani OK?

Odpri galerijo
A+   A-
Fantastična številka je pred nami, v njej pa vsebine za res pestro paleto okusov. Ne zamudite Nedela in z njim priloge OK.



Torte, ki jih bomo jedli jeseni (prve sline lahko pocedite ob zgornji sliki). Željka Bohar iz Torterije, ta pridna mravljica, se je posvetila vprašanju, kakšne kombinacije okusov, kakšne oblike tort bodo zdaj, ko se poletje končuje, nadomestile lahkotne sladice, ki nam prijajo v vročini. Fantastične kombinacije, prepričajte se v tiskani OK!

Jure Starman je eden naših najljubših smokeristov. Tako je: uvajamo novo besedo, kajti priprava jedi na žaru z dimom v zadnjem času postaja tako priljubljena, da nam kar manjka besed, s katerimi bi natančno poimenovali dogajanje okrog te vrste žarov. Jure Starman ima nekaj navodil, kako se lotite take peke, ima pa še eno priporočilo, dobrodošlo tako za mesojedce kot vegetarijance, izhaja pa iz tega, da se že trideset let trudi tudi kot prostovoljni gasilec.

Robide, zlasti če so gozdne, so posebne vrste posladek – takšen, da nam ni škoda umazati si rok z njihovo »tinto«. Naša zeliščarica Mirjam Grilc je iz njih pripravila nove okusne jedi v svojem slogu, med drugim za tako pijačko, ki deluje proti 1001 zdravstveni težavi.

Saša Drobnič Škerjanec, Jagababa, pa se je odpravila po jajčka na bližnjo kmetijo in se čudila, kako, za vraga, jih tisti v Hongkongu nimajo dovolj in morajo uvažati zloglasne belgijske. In je hitro dodala štiri recepte, v katerih so nepogrešljiva, med drugim za domače raviole s čičerko in rumenjakom. Matkurja, so dobri!

Naslovna fotografija: Mateja Jordovič Potočnik

Ne zamudite: Žlikrofi, kot jih še niste imeli možnosti spoznati

Datum Objave: 27.8.2017 ob 20:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: