Ponedeljki brez zavržene hrane z Ano Šušteršič

Odpri galerijo
A+ A-
{embed_foto}1542392{/embed_foto}Vsak ponedeljek bomo iskali ideje, kako sestavine in ostanke, za katere večinoma menimo, da so za v smeti, porabiti za odlično jed.

Foto: Tomo Jeseničnik
Kaj bomo pripravljali?
Kuhanja po načelu brez odpadkov sproža zavedanje, da moramo hrano spoštovati, to pa se začne v naših kuhinjah. Ključna orientacija so sezonske, lokalne in osnovne sestavine, zato bomo začeli s trenutno zelo aktualnim krompirjem, enim najbolj priljubljenih živil med Slovenci, okrog katerega kroži nespodobna fama: »Še danes velja prepričanje, da je dan star krompir za v smeti. Ne vem, na čem temelji to prepričanje, ker če je že kuhan krompir pravilno hranjen, je uporaben vsaj še dva dni po kuhanju. Je pa res, da so nas to učile naše mame in kar mama reče, je sveto,« razmišlja Ana, da pa bi navado spremenili, zadaja prvi izziv: ponedeljkov nedeljski krompir iz ponve in pečice. V naslednjih tednih pa bo poiskala še ideje, kako porabiti star kruh, govedino iz juhe in ribji file.
Datum Objave: 3.10.2023 ob 14:10