Potica: napaka, ki jo delamo, ker ne vemo tega
Tokrat ne bomo pisali o luknjah, ki lahko nastanejo v potici, temveč o njeni zunanji podobi, ki nas razveseli ali pa razočara, ko potico zvrnemo iz modela. Ste kdaj pomislili na to, da je nezanemarljiv korak pri peki najbolj pomembne praznične sladice tudi to, kako jo položimo v potičnik?
Niste, kajne? Odslej naj bo to ključen del priprave, ki sledi zvijanju potice. O tem nas je na zdaj že naši odmevni delavnici peke te tradicionalne posebnosti podučila Jasmina Pirnar Krope – Yaska.
Mu Cuisine za ustvarjalnost v kuhinji!
Izdelki Mu Cuisine so ustvarjeni za kuhanje, spodbujajo domišljijo, radovednost in eksperimentiranje. Visoka kakovost izdelkov in tradicija v vaš dom prinašata užitek tako pri kuhanju kot pri obedu.
Povezava vodi na spletno stran oglaševalca.
Zvitek z obema rokama obrnemo, da je zaključek testa oziroma njegov rob zgoraj in obrnjen proti potičniku.
Z rokami gremo pod zvitek, kot bi prijeli dojenčka, ter ga položimo v dobro namaščen potičnik, tako da rob testa gleda notranji stožec.
Rob potlačimo ob notranji stožec, oba konca zvitka nekoliko stisnemo skupaj, prav tako pa potico še malce potlačimo po celotni površini, da jo izravnamo in iztisnemo mehurje.
Nato jo z leseno palčko večkrat prebodemo do dna potičnika. Hkrati s prsti po površini preverimo zračne mehurje in jih z rahlim pritiskom iztisnemo.
Pokrijemo s prtičem in pustimo, da spet dvojno vzhaja (30–45 minut).
Če še nimate najboljšega recepta za potico, vam predlagamo, da jo pripravite tako kot mi na delavnici. Več pa TUKAJ.
Kvas Fala
Prazničnih kvašenih dobrot si zagotovo ne moremo predstavljati brez svežega ali suhega kvasa Fala, ki ju odlikuje brezhibna kakovost in delovanje ter več kot stoletna tradicija. Vse to so razlogi, da premium kvas Fala tako profesionalni kot domači peki že vrsto leto nagrajujejo z izjemno zvestobo, ko se odločajo za peko kvašenih dobrot.
Za Faline recepte in namige pokukajte na www.kruhinpotica.com.
Povezava vodi na spletno stran oglaševalca.