Odprta Kuhinja

Rogljiči kosmiči: spletni trend, ki si ga boste želeli za jutrišnji zajtrk

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Bi za hip skočili v Pariz in si za zajtrk privoščili rogljič ali dva? Morda kar celo skledo?No, navadno so rogljiči res servirani na krožniku in nikakor v skledi. A za nov trend, ki v zadnjem času preplavlja družbena omrežja, boste potrebovali ravno slednjo.

Pred časom smo že poskusili narediti mini palačinke, ki jih prelijemo z mlekom in pojemo kot kosmiče. Tokrat pa so nas navdušili mini rogljiči kosmiči, ki so presenetljivo preprosti za pripravo, pričarali pa bodo odličen zajtrk, ki vas bo v hipu popeljal v francosko pekarno.

Kako jih pripravimo?


Če ste kdaj že pripravljali rogljiče, verjetno veste, da zanje potrebujemo listnato testo. Lahko pripravimo svežega (tukaj najdete recept zanj), lahko pa uporabimo tudi kupljenega v trgovini. Navadno ga nadevamo z marmelado ali čokolado. Nato testo po vrhu premažemo z rumenjakom in potisnemo v pečico. No, tako preprosto naredimo tudi mini rogljiče kosmiče, le da testo narežemo na čisto majhne trikotnike, jih zvijemo v rogljič in spečemo. Seveda bodo slednji veliko manj časa preživeli v pečici.

Ko so kosmiči nared, jih le še stresemo v skodelico ter prelijemo z mlekom in že je pred nami odličen in malce drugačen zajtrk, ki nas bo v karantenskih časih še kako razveselil. Po želji lahko v skledo damo tudi sveže jagode, borovnice ali drugo sadje za dodatek vitaminov.

V spodnjem videu si lahko ogledate, kako se lotiti priprave majhnih rogljičkov.

https://www.youtube.com/watch?v=_xaqBxuSDL4

Če pa ste že pokusili mini palačinke, pa tudi rogljiče kosmiče, vas bodo morda navdušile miniaturne cimetove rolice, ki bodo prav tako odlične v mleku. Sploh v predbožičnem času, ko cimeta nikoli ni dovolj. Ali preveč. Kako se lotiti rolic, se naučite v spodnjem videu. Če pa boste želeli naš preverjen recept tudi zanje, nam le pišite in z veseljem jih pripravimo za vas.

https://www.youtube.com/watch?v=bOxVHYU4pOE
Preberite še: Jabolčni ježki: kultna sladica več generacij – znova zanimiva

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 17.11.2020 ob 08:11

Več iz te teme:

zajtrkkosmičirogljiči

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.