Odprta Kuhinja

Šest gospodinjskih navad, ki se jih morate znebiti še danes

Odpri galerijo
A+   A-
Vsi imamo kakšno.Ste še spomnite, ko ste se vselili v nov dom s svojim partnerjem in opazili, da ima kakšno čudno navado? Gotovo jih imate tudi vi in največkrat pridejo do izraza ravno takrat, ko beseda nanese na gospodinjenje.

Verjamemo, da se jih je težko odvaditi, a ravno tiste najbolj zakoreninjene, ki se jih velikokrat sploh ne zavedamo, največkrat povzročajo nered v kuhinji.

Se prepoznate v kakšni izmed spodnjih? Poskusite se jim izogniti.

Zmečkana kuhinjska krpa


Naj bo kuhinja še tako pospravljena, vedno pozabite na kuhinjsko krpo. Po uporabi jo odvržete na pult, kar ni najboljša ideja. V vlažni krpi, ki je ne zravnate in obesite, se začnejo razvijati bakterije in kmalu bo začela oddajati neprijeten vonj. Ne pozabite nanjo.

(Ne)ločevanje smeti


Čeprav ločevanje zahteva nekaj dodatnega dela, bodite pozorni in prijazni do okolja. Plastenke, ki jih ne boste pospravili, kamor spadajo, bo moral ločiti nekdo drug. Nič vas ne stane, če, preden zavržete embalažo, za trenutek pomislite, kje je njeno mesto.

Drobtinice


Verjamemo, da ste si zaželeli le majhnega koščka kruha, a nikar ne pozabite na drobtinice, ki ostanejo po vašem prigrizku. Vedno pospravite za sabo. In nikar ne režite kruha nad odprtim predalom s priborom.

Gobica za pomivanje posode


Se spomnite, kdaj ste nazadnje zamenjali gobico za pomivanje posode? Če se ne, je čas, da to nemudoma storite, saj se v njej pričnejo zatikati ostanki hrane, ki so odlična požrtija za najrazličnejše bakterije.
Preberite še: Kdaj ste nazadnje zamenjali gobico za pomivanje posode?

Pospravljanje med kuhanjem


Če boste že med kuhanjem zavrgli odprto embalažo, oplaknili uporabljeno posodo, odstranili krompirjeve olupke ter pospravili začimbe nazaj na polico, bo čiščenje po končanem kosilu mala malica.

Skladiščenje kozarcev


Spili ste požirek vode ter kozarec odložili na pult. Čez pol ure ste si privoščili limonado in uporabili nov kozarec. Ob koncu dneva je vitrina s kozarci prazna, vaš pult pa izgleda kot tisti v koktejl barih. Uporabljajte en kozarec ter ga takoj po uporabi oplaknite, tako se boste izognili gneči na vašem kuhinjskem pultu.
Preberite še: Prednosti in slabosti plinskega štedilnika

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 13.10.2018 ob 09:10

Več iz te teme:

kuhinjapospravljanjegospodinjske navade

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.