Odprta Kuhinja

Tako na čisto preprost način očistite dno pečice

Pečico lahko očistite z aluminijevo folijo. (Foto: Jevtic/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Tokrat bomo za čiščenje uporabili sredstvo, ki ga že poznamo, za še večji učinek pa bomo uporabili aluminijasto folijo.

Težko bi rekli, da čiščenje pečice spada med prijetna gospodinjska opravila, zato se nadvse trudimo, da bi si ga olajšali, kolikor je to mogoče. Želimo si, da bi bila pečica videti kot nova v kar najkrajšem času, če se da, brez uporabe agresivnih namenskih čistilnih sredstev. Prav tako bi se radi izognili napornemu drgnjenju umazanih površin, če je to mogoče.

Pred časom smo odkrili enostaven način, kako lahko čiščenje opravimo s pomočjo tablete za strojno pomivanje posode. Nadeli smo si gospodinjsko rokavico, zmočili tableto in z malce drgnjenja kar hitro  opazili vidne rezultate. Priznati pa moramo, da sam postopek ni bil nič kaj zabaven. Drgnjenje z majhno tableto nam je namreč vzelo kar nekaj časa in ni bilo tako udobno, kot če bi to počeli z gobico za pomivanje. 

Današnji trik je zato nekoliko izboljšana različica čiščenja, kjer še vedno uporabimo tableto, saj se je izkazala za zelo učinkovito čistilno sredstvo. Tokrat jo bomo po zgledu zgornjega videa namočili v toplo vodo, da se raztopi. Nato bomo v raztopino namočili gobico in z njo nanesli učinkovino po površini pečice. Da bomo postopek pospešili, hkrati pa poskrbeli, da bodo iz pečice izginili tudi najbolj trdovratno zapečeni madeži, bomo potrebovali še aluminijasta folija. 

Na dno in vrata pečice, ki smo ju premazali z raztopino, položimo list folije, da se prilepi na površino. Nato pečico vsaj dve uri, najbolje pa kar čez noč, pustimo pri miru, da raztopina v kombinaciji s folijo opravi svoje delo. 

Ko preteče dovolj časa, folijo odstranimo in jo zmečkamo v kepo. Z njo podrgnemo po površini pečice in odstranimo vso večjo umazanijo. Čiščenje zaključimo še z gobico, nato pa vse skupaj obrišemo s suho krpo. 

image_alt
Trend: proteinski bagli, ki jih pripravimo v nekaj minutah

Onaplus.si: Največ koristnih učinkovin ima ta vrsta medu

 

Datum Objave: 24.1.2024 ob 06:01

Več iz te teme:

aluminijasta folijatableta za strojno pranječiščenje pečice

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.