Odprta Kuhinja

Teh živil nikar ne pogrevajte

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Vsako kosilo od včeraj ni dobro tudi danes.Včasih po končanem kosilu lonec še ni prazen in ostankov hrane, če se le da, ne mečemo v smeti. A nekatera živila niso primerna za pogrevanje in preden na štedilnik ponovno postavite jed, ki ste jo jedli že včeraj, preberite seznam spodnjih živil, ki niso primerna za recikliranje.

Stebelna zelena


Sveža stebelna zelena je odlična v solatah, odličen okus pa doda tudi kuhanim jedem. Zaradi visoke vsebnosti nitratov pa ni primerna za ponovno segrevanje, saj lahko postane toksična.

Špinača


Kot večina listnate zelenjave je tudi špinača bogata z železom in nitrati. A če jo ponovno pogrejete, bo izgubila na svoji hranilni vrednosti in postala celo kancerogena.

Jajca


Na jajca moramo biti vedno posebno pozorni, nikakor pa jih ne smemo ponovno segrevati. Pogrevanje teh visokobeljakovinskih živil bo namreč škodilo vašemu prebavnemu sistemu.

Gobe


Zaradi kompleksne beljakovinske sestave bi morali gobe zaužiti še isti dan, kot so bile nabrane. Ko jih boste torej vrgli v lonec, natančno ocenite, koliko jih boste pojedli, saj bodo pogrete povzročile težave v vašem želodcu.

Olje


Pri segrevanju olja moramo vedno biti pozorni na temperaturo, ko pa ga že pogrejete, ga nikar ponovno ne izpostavljajte vročini. Pogosto pregrevanje olja namreč lahko povzroči težave srca in ožilja.
Preberite še: Pravila nabiranja kostanja, ki jih morate poznati

Fotografija: Unsplash
Vir: Msn.com
Datum Objave: 5.10.2018 ob 08:10

Več iz te teme:

jajcašpinačazelenaživilapogrevanje

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.