Odprta Kuhinja

Trik, kako cel sladek krompir spečemo v pičlih 5 minutah

Pečen sladek krompir. (Foto: ALLEKO/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Ko se vam mudi in želite v naglici pripraviti zdrav in hranilen obrok, se lahko poslužite spodnje bližnjice.

Vse hitrejši tempo življenja nas včasih prisili, da pohitimo tudi v kuhinji. Vse bolj v trendu so hitro pripravljeni, a kljub temu zdravi obroki. Sestavina, ki se v takšnih receptih pogosto znajde, pa je tudi sladek krompir. Od navadnega krompirja je bogatejši za kar nekaj hranilne vrednosti, je odličen vir vitaminov in mineralov. Ko se naučimo današnji trik, ga bomo zato gotovo pripravili pogosteje. 

Bližnjice smo se naučili od zelo priljubljene vplivnice Valerie Lipovetsky, ki se sicer pretežno ukvarja z modo, svojim trem otrokom pa rada postreže čim bolj polnovredna kosila. V videu, ki ga je objavila nedavno, je šaljivo priznala, da je šele pri svojih 33 letih ugotovila, da lahko sladek krompir pripravi v le 5 minutah. Na ta način so zdravi obroki pripravljeni precej hitreje, prepričani pa smo, da marsikdo med vami tega trika vse do danes ni poznal. (Tudi nekateri člani našega uredništva.)

Sladek krompir navadno pripravljamo v pečici, kjer traja več kot pol ure, da postane ustrezno mehak. Sploh, če ga pred peko ne olupimo in narežemo na kose. Valeria pa se ga loti v enem kosu, saj uporabi kar mikrovalovno pečico. Še preden pritisne na gumb za začetek, pa je potrebnih približno 30 sekund predpriprave. 

Mikrovalovna pečica namesto običajne

Gomolj sladkega krompirja najprej temeljito operemo in ga osušimo s čisto krpo. Nato ga večkrat prepičimo z vilicami in ovijemo v sloj papirnatih brisačk. Kot smo prebrali v komentarjih, slednji korak ni nujen, saj se bo krompir spekel tudi brez papirnatega ovoja. 

Naluknjan gomolj torej nato postavimo v mikrovalovno pečico in ga v njej pečemo 5 minut. Ko ga bomo vzeli iz nje, bo notranjost mehka, krompir pa pripravljen, da ga uporabimo v najrazličnejših jedeh. Lahko ga le prerežemo na polovico, napolnimo s skuto in odličen obrok je nared. Iz krompirja lahko pripravimo tudi pire, ga vmešamo v pito in še bi lahko naštevali. Možnosti so praktično neomejene!

Priporočamo še: Regratova solata: 5 namigov, da bo še boljša

 

Datum Objave: 1.3.2024 ob 08:03

Več iz te teme:

sladek krompirtrikhitro in preprosto

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.