Trik za puhasta umešana jajca, kakršna najraje pripravi Dolly Parton
Odpri galerijo
A+ A-
Pevka Dolly Parton je izdala svoj trik za pripravo najbolj puhastih jajc.
Nedavno je na primer izdala celo svojo linijo kulinaričnih produktov, ki je bila v trgovinah nemudoma razprodana. Dolly je namreč znana tudi kot odlična kuharica, ljubezen do kuhanja pa, kot pravi, izhaja iz njene družine. »Odraščala sem na Jugu z mamo, ki je najboljša kuharica na svetu, prav tako so bile izjemne v kuhinji moje tete in babice,« je nekoč povedala za časopis Today.
Pevka in igralka s kuharskim talentom
Partonova je med svojimi najdražjimi najbolj znana po odlični krompirjevi solati z majonezo ter izjemni pripravi piščanca. Njene kulinarične sposobnosti pa cenijo celo v Hollywoodu, saj pevka in igralka pogosto na snemanje pride kar skupaj z velikim loncem, v katerem pripravlja obare in cmoke za vso snemalno ekipo. No, njena specialiteta pa so tudi odlična puhasta jajca, ki jih zjutraj rada naredi za svojega moža, s katerim je srečno poročena že več kot pol stoletja.
Zajtrku ne dodaja nobene posebne sestavine. Skrivnost puhaste, a hkrati kremaste teksture tako nista ne smetana ne mleko. Vseeno pa nikoli ne pozabi na preprost trik, ki jajca, kot pravi, naredi božanska. Skrivnost je v dodani žlici mrzle vode. Morda se vam zdi čudno, a v resnici za dodatkom tekočine stoji precej logična razlaga. Voda se ob stiku z vročo ponvijo zabrbota in izpusti paro, ki jajca naredi izjemno zračna.
Ko boste naslednjič pripravljali jajca, tako takoj po tem, ko jih zlijete v ponev, dodajte še žlico mrzle vode. »Začnite z eno in po potrebi dodajte še malo. Če je boste dolili preveč, pa boste iz jajc naredili tekočo zmešnjavo,« še opozarja Dolly.
Preberite še: Umešana jajca: zares preprosta zamisel za čisto nov okus
Fotografija: Tatiana Volgutova/Getty Images
Datum Objave: 15.2.2022 ob 07:02