Odprta Kuhinja

Čokoladni kolač z maskarponejem in malinami

Odpri galerijo
A+   A-
Prija ženski duši.



Za tortni pekač premera 20 cm.

Sestavine


Piškotno dno (podlaga)
- 140 g čokoladnih polnozrnatih piškotov
- 50 g masla
- 10 g temne čokolade

Malinova plast (premera 18 cm)
- 140 g malin
- 30 g sladkorja v prahu
- 8 g želatine v prahu, 0,3 dl mrzle vode
- 3 dl vode

Čokoladna krema
- 400 g kremnega sira
- 250 g sirčka maskarpone
- 120 g sladkorja v prahu
- 170 g temne čokolade
- 2 žlici sladke smetane
- 7 g želatine v prahu, 0,3 dl mrzle vode

Priprava


1. Želatino v prahu stresemo v 0,3 dl mrzle vode in pustimo 10 minut, da nabrekne.

2. V kozico vlijemo vodo, dodamo maline in sladkor. Naj vre na zmernem ognju 5 minut. Odstavimo in pretlačimo s paličnim mešalnikom. Vrnemo na majhen ogenj in primešamo pripravljeno želatino. Odstavimo.

3. Malinovo zmes vlijemo v manjši okrogel model, premera približno 18 cm, natančno obložen z alufolijo. Postavimo v hladilnik ali zamrzovalnik, da se strdi.

4. Ta čas pripravimo piškotno dno: temno čokolado in maslo raztopimo nad paro, enakomerno premešamo. Piškote zmeljemo in jim primešamo raztopljeno čokolado z maslom. Dno in obod okroglega tortnega pekača premera 20 cm obložimo s papirjem za peko in acetatno folijo. Piškotno zmes čvrsto in enakomerno potlačimo po dnu. Postavimo v hladilnik.

5. Pripravimo čokoladno kremo: 7 g želatine v prahu stresemo v 0,3 dl mrzle vode in pustimo 10 minut, da nabrekne.

6. Temno čokolado skupaj z 2 žlicama sladke smetane raztopimo nad paro. Enakomerno premešamo.
Kremni sir, maskarpone in sladkor v prahu stepemo z električnim mešalnikom, da dobimo gladko kremo. Odvzamemo 3 žlice kreme in jo v kozici segrejemo na majhnem do zmernem ognju. V segreto kremo vmešamo pripravljeno želatino.

7. V posodo s kremo dodamo segreto kremo z želatino in raztopljeno čokolado s sladko smetano. Vse skupaj dobro in enakomerno premešamo z metlico ali električnim mešalnikom.

8. Tretjino čokoladne kreme vlijemo v pekač na piškotno dno. Postavimo v hladilnik ali zamrzovalnik, da se strdi.

9. Na sredino strjene čokoladne kreme položimo malinovo plast, ki se je medtem v modelu strdila. Nanjo vlijemo še preostalo čokoladno kremo, poravnamo in postavimo v hladilnik, da se strdi.

10. Čokoladno-maskarponejev cheesecake okrasimo z malinami in naribano čokolado ali čokoladnimi ostružki.
Priporočamo še: Lava tortica: peklensko dobra sladica za valentinovo
Datum Objave: 10.2.2019 ob 10:02

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: