Taco z jajcem in sirom: najbolj uživaški zajtrk, ki bo postal hit tudi pri vas doma

Odpri galerijo
A+ A-
To je naša različica viralnih jajc s tiktoka, ki bo popestrila pripravo poletnih zajtrkov.
Kdo bi si mislil, da lahko tortilje in jajca tako iznajdljivo pretvorimo v zares okusen zajtrk! S takšnimi in drugačnimi različicami nas navdušujejo na družbenih omrežjih, še posebno na tiktoku, kjer gredo tovrstne recepture v viralne razsežnosti. Nič čudnega, saj gre za hitro in zelo okusno jed, ki nas napolni z energijo. Kombinacija hrustljave podlage, kremastega rumenjaka, zelenjave in osvežilne omake zagotavlja nič drugega kot eno samo uživanje že takoj zjutraj.
Recept sta za nas preverili Neli Selan in Lea Sterle (BIC Ljubljana).
Ne zadržujte se pri dodatkih.
Taco z jajcem in sirom
- 4 manjše tortilje
- 4 pesti sira, ki se dobro topi
- 4 jajčka
- za dobro pest češnjevih paradižnikov
- šopek svežih rdečih redkvic
Omaka
- 0,3 dl oljčnega olja
- 2 žlici kisa
- 1/2 žličke soli
- strok česna
- manjša vejica origana
- manjši ščep čilija, manjši ščep dimljene paprike
- za dobro pest nasekljanega svežega peteršilja
Priprava
- Pečico vključimo na 200 stopinj Celzija.
- Na pladenj ali kar peki papir na rešetki razporedimo tortilje in jih obložimo: na vsako posujemo četrtino naribanega sira (tako da ustvarimo višji rob).
- V sredino vsake ubijemo jajce in vse skupaj porinemo v pečico. Pečemo toliko, da se sir stopi, beljak zakrkne, idealno pa je, da rumenjak ostane še tekoč – priporočamo srednjo rešetko.
- V tem času pripravimo dodatke: redkvice narežemo na mandolino, češnjevce razpolovimo, zmešamo sestavine za peteršiljevo omako.
- Ko je jajce pripravljeno do želene konsistence, tortilje vzamemo iz pečice in obložimo: na vsako naložimo paradižnike in redkvice ter pokapamo s pripravljeno omako čimičuri.
- Pojemo s pomočjo iznajdljivosti in rok, brez uporabe pribora.
Priporočamo še: Kremasta feta: božanski dodatek, ki je lahko preliv, pomaka ali omaka (VIDEO)
Datum Objave: 17.6.2025 ob 08:06