Govedina v solati
Odpri galerijo
A+ A-
Zdaj pa porabimo še zadnji konček nedeljskega kosila.
Priprava: 15 minut.
Sestavine
- 400 g kuhane govedine
- zelenjava iz goveje juhe (korenček, koleraba)
- 4 žlice vložene koruze
- 2 žlici vloženega ali kuhanega fižola
- 1/2 rdeče čebule
- steblo mlade čebule
- 4 vložene paprike
- trdo kuhano jajce
- polivka: 4 žlice kisa iz kozarca s papriko, žlica oljčnega olja, sol, poper, žlička gorčice
Priprava
1. Ohlajeno govedino narežemo na koščke in damo v solatno skledo.
2. Dodamo koruzo in fižol, ki smo ju oplaknili in odcedili.
3. Narežemo vso drugo zelenjavo, jajce olupimo, prav tako narežemo in dodamo k mesu.
4. Solimo, okisamo, začinimo, premešamo.
Namig: Ponudimo s krekerji po zelenjavni kremni juhi, za posladek si privoščimo kompot iz suhih ali svežih jabolčnih krhljev s cimetom in piškot.
Različica: V solato lahko primešamo celo kose gorgonzole ali drugega sira, narezane oljke, kuhan grah, malce feferona, vložen stročji fižol, v sezoni pa svež paradižnik in papriko. Namesto kuhane zelenjave iz juhe lahko uporabimo zamrznjeno ali vloženo zelenjavo za francosko solato.
Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 3.2.2020 ob 07:02