Odprta Kuhinja

Gratinirani mlinci z mletim mesom

Gratinirani mlinci (Foto: badmanproduction/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Za običajno velik pravokoten pekač.

Priprava: 10 minut; čas peke: 25–30 minut.

Sestavine


- 500 g mletega mesa
- manjša čebula
- 2 korenčka
- 125 g mlincev
- 5 jajc
- 2 dl kisle smetane
- sol, poper, origano, majaron

Priprava


1. Pečico vključimo na 200 stopinj. Zavremo vodo za mlince.

2. Mlince nalomimo v skledo in jih prelijemo s kropom. Pustimo jih namakati 5 minut.

3. Medtem čebulo drobno narežemo, korenček narežemo na kocke. Stresemo v ponev in skupaj z mletim mesom popražimo, da meso posivi. Solimo, popramo, začinimo z origanom in majaronom.

4. Zmehčane mlince odcedimo, grobo razkosamo in razporedimo po pravokotnem pekaču. Potresemo z mesom, ne prav zavzeto premešamo.

5. Posebej v posodici z metlico razžvrkljamo jajca s smetano. Solimo, popramo. Enakomerno prelijemo po mesu in mlincih v pekaču in porinemo v segreto pečico.

6. Pečemo 25–30 minut, da se jed primerno zapeče. Ponudimo z zeleno solato s praženim česnom.

 

Različica: Dodajte več zelenjave (cvetača, brokoli, zelje, grah …). Hudo lačni vzemite več mlincev (250 g).

Naredimo vnaprej: Meso popražimo, namočimo mlince. Vse naložimo v pekač. Naslednji dan le prelijemo in spečemo.

 

 

 

 

Poizkusite še: Lečna solata z dimljenim lososom

 

Datum Objave: 25.11.2017 ob 07:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj