Odprta Kuhinja

Jajce na oko

Odpri galerijo
A+   A-
S poli salamo in sirom za žar.



Priprava: 5 minut; čas peke: 5 minut.

Sestavine


- 220 g poli salame
- 250 g sira za žar
- 2 čebuli
- timijan
- sol
- 4 jajca

Priprava


1. Poli salamo narežemo na manjše koščke, sir na kocke, čebulo pa na tanke rezine. Vse skupaj stresemo v dobro ponev.

2. Pristavimo in začnemo pražiti, da zadiši in se vse skupaj malce zapeče. Proti koncu prilijemo malo olja ali druge maščobe, da postanejo koščki res hrustljavi.

3. Ko smo zadovoljni s peko, v ponev previdno ubijemo jajca, da ostane rumenjak cel, in pečemo toliko časa, da beljak zakrkne.

4. Nazadnje solimo in bogato začinimo s timijanom.

5. To hitro pripravljeno jed ponudimo po blitvini juhi s kruhom in solato iz motovilca s koruzo.
Različica: Polno jih je! Dodajte na tanka kolesca narezan korenček, trakove radiča, endivije ali regrat. Spomladi bo čas za dodatek šparg­ljev, poleti za papriko, jajčevce … Poli salamo zamenjajte z mortadelo, šunko, slanino. Imate mogoče nekaj rezin starega kruha? Narežite ga na kocke in popecite v ponvi na maslu pred drugimi sestavinami. Potem postopno dodajajte po seznamu vse našteto. Božanska jed, če mene vprašate.

Naredimo vnaprej: Ah, ja. Lahko narežete vse sestavine vnaprej.

Poizkusite še: Govedina z belgijskim radičem

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 5.2.2018 ob 10:02

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: