Ocvrti kaneloni, kot jih še ne poznate
Odpri galerijo
A+ A-
Verjetno na to možnost še niste pomislili.
Priznajmo, jed, ob kateri se nam rade pocedijo sline. Bogat obrok iz palačink, v katere najpogosteje zavijemo šunko in sir, mleto meso ali špinačo z rikoto, si zelo radi privoščimo, sploh, ko se iz njih pregrešno pocedi stopljeni sir. Kaj pa pravite na takšno različico?
Kaneloni s slivo, mocarelo in čokolado
Za 4 jedce, vsak bo dobil dva kanelona. Priporočamo natančnost pri zavijanju.
- 300 ml mleka
- 200 ml vode
- 300 g moke
- žlica olja
- žlica sladkorja
- 3 jajca
- maščoba za peko
Nadev
- 500 g sliv brez koščic
- 130 g kroglic mocarele
- 50 g temne čokolade s pomarančo
Paniranje
- 3 jajca
- moka
- drobtine
- maščoba (sončnično olje, kokosova maščoba, arašidovo olje, sezamovo olje)
Priprava
1. Vse sestavine za palačinke zmešamo, da dobimo čim bolj gladko testo, nato spečemo palačinke (naj ne bodo pretanke).
2. Slive očistimo koščic in jih narežemo na drobno, nasekljamo čokolado in kroglice mocarele razpolovimo ali narežemo na 4 dele.
3. Na vsako palačinko dodamo 2 žlici nadeva in jo prepognemo levo in desno, nato jo še zvijemo po dolgem in dobimo kanelon (tako bo nadev popolnoma varen in med cvrtjem ne bo stekel ven).
4. Vsak kanelon pomočimo v moko, jajce in drobtine in ga na hitro ocvremo na vroči maščobi.
Namig: Poleg juhice bo kanelon lepo zaokrožil kosilo.
Na portalu Delo in dom danes pišejo: 7 pogostih okrasnih rastlin, ki so strupene
Naslovna fotografija: Ann_Zhuravleva/Getty Images
Datum Objave: 26.9.2020 ob 08:09