Pisana solata s čevapčiči in koruzo
A+ A-
Z ostanki nedeljske peke na žaru.
Priprava: 5 minut.
Sestavine
- vsaj 250 g mešanice solat (rukola, berivka, mladi listi špinače, rdeče pese ipd.)
- 100–150 g pečenih čevapčičev (ali drugega mesa z žara)
- sol, olje, kis
- pločevinka vložene koruze
- mlada čebula
Priprava
1. Solatno mešanico operemo in stresemo v solatno skledo.
2. Meso z žara narežemo na manjše kocke ali čevapčiče na rezine. Narežemo tudi mlado čebulo ali mlad česen s steblom vred. Vse stresemo na solato v skledi.
3. Dodamo še vloženo koruzo, solimo, prelijemo z oljem in kisom ter premešamo.
4. Takoj ponudimo ob špinačnih raviolih z raztopljenim maslom.
Nasvet: Nimate ne čevapov ne drugega mesa z žara? Nič zato. Za to odlično solato vzemite hrenovke ali poli salamo, narežite na kolesca ali koščke in jih v ponvi popecite na malo olja, da zahrustajo. Seveda, solata je odlična tudi s koščki sveže pečenega mesa, ki ga prej dobro ohladite.
Različica brez mesa: Na kocke narežite tofu in ga popecite v ponvi. Za bolj hranljivo različico med solato vmešajte trdo kuhan jajček. (Skuhajte jih nekaj več, bo še za jutri.)
Različica z bolj zanimivo polivko: Z domačo majonezo na hitro, denimo. Vzemite trdo kuhano jajce. Beljak drobno sesekljajte in ga vmešajte v solato, rumenjak pa v posodici s soljo, gorčico, sokom limone ali kisa in vsaj 1 dl olja postopno gladko zmešajte v domačo majonezno omako. Za piko na i in malce bolj poseben okus vanjo vmešajte drobno sesekljan drobnjak ali file inčuna. Različic, kolikor si zaželite.
Priporočamo še: Bezgova panakota z jagodami
Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 29.5.2018 ob 07:05