Preproste tortilje s piščancem

Odpri galerijo
A+ A-
Kar priznajmo si: ravno prav eksotike in ravno prav preprosta priprava.
Priprava: 40 minut.
Sestavine
- 2 kosa piščančjih prsi
- žajbelj, limonov sok, olje
- čebula, strt česen
- pol glave solate ledenke
- avokado
- kozarček paradižnikove salse iz trgovine
- lonček kisle smetane
- 8–12 koruznih ali pšeničnih tortilj
Priprava
1. Meso narežemo na trakove, začinimo z žajbljem, česnom, pokapamo z limonovim sokom in prelijemo z oljem. Tako mariniramo pol ure.
2. Medtem pripravimo druge sestavine, ki si jih bomo zlagali v tortiljo: solato narežemo na trakove, čebulo na kolobarje, olupimo in na kocke narežemo avokado ter ga takoj prelijemo z limonovim sokom in pokrijemo, da ne bo porjavel. Vsako sestavino naložimo v svojo posodico in postavimo na mizo.
3. Marinirano meso hrustljavo popečemo v ponvi in postavimo na toplo.
4. Ponev segrejemo in na njej na vsaki strani toliko časa pečemo tortiljo, da nastanejo mehurji.
5. Pečene preložimo na krožnik in pokrijemo s pokrovko ali čisto kuhinjsko krpo, da ostanejo tople in mehke. Ko spečemo vse, jih takoj prinesemo na mizo.
6. V tortiljo si v poljubni količini zavijemo pripravljene sestavine, najprej salso, nato meso in dodatke ter kislo smetano. Zvijemo in pojemo.
Fotografija: Shutterstock
Datum Objave: 3.2.2020 ob 07:02