Rižota z belim grozdjem in koprcem

Odpri galerijo
A+ A-
Za tiste, ki znajo uživati.
Sestavine
- 120 g drobnega belega grozdja (naj bo domače, chardonnay ali pinot)
- 120 g riža arborio, sveže nasekljan koprc
- oljčno olje, sol, poper, 450 ml vode, žlička masla
Priprava
1. Grozdje očistimo in natrgamo, riž operemo.
2. Na oljčnem olju na kratko podušimo riž, solimo, popopramo in dolijemo vodo. Pustimo kuhati. Večkrat premešamo.
3. Manjšo posodo napolnimo z 200 ml vode in dodamo grozdje. Vreti pustimo 5 minut.
4. Nato vodo z grozdjem odstavimo, z žlico poberemo grozdje in ga dodamo k rižu. Vodo, v kateri smo kuhali grozdje, precedimo, saj v njej ostanejo peške, ter jo prilijemo k rižu.
5. Riž do konca skuhamo ob nenehnem mešanju. Nazadnje vmešamo maslo in malo nasekljanega koprca.
Poizkusite še: Medeni drobljenec z nektarinami
Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 27.8.2018 ob 11:08