Odprta Kuhinja

Testenine z rozinami, oreščki in medom

Odpri galerijo
A+   A-
Nekaj sladkega za lepši začetek tedna.



Priprava: 15 minut.

Sestavine


- 300 g testenin (mali polžki ali drobne testenine po lastni izbiri)
- 2 pesti rozin
- 2 pesti oreščkov
- 2–3 žlice medu
- lupinica eko limone

Priprava


1. V velik lonec nalijemo vodo, jo zavremo in solimo. Ko krop najbolj brbota, vanj stresemo testenine, premešamo, počakamo, da spet zavre, nato nad srednje močnim ognjem kuhamo po navodilih proizvajalca. Vsaki 2 minuti krepko premešamo, da testenine privzdignemo z dna lonca.

2. Medtem namočimo rozine v vodi, oreščke grobo sesekljamo.
V servirno skledo stresemo odcejene in oplaknjene kuhane testenine, dodamo rozine, limonovo lupinico, potresemo z oreščki in premešamo.
Naložimo v skodele in pustimo, da si sladke »makarončke« vsak prelije z medom ali kako drugače sladka po okusu. Ponudimo po nežni špinačni juhici.
Različica: Prehransko bogatejši obrok z nižjim GI dobite, če med testenine ob vsem drugem zamešate še skuto (običajno kislo ali sladko/albuminsko iz sirotke). Njami. Rozine nadomestite z namočenimi suhimi brusnicami, koščki suhih sliv ali suhim sadjem po izbiri.

Naredimo vnaprej: Raje ne. Jed je pripravljena hitro in le pravkar narejena je zares okusna.

Preberite še: VIDEO: Kako naredimo domače praline s polnilom

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 15.2.2019 ob 14:02

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: